IAAF SUROV: Rusiji ostaje zabrana nastupa na atletskim takmičenjima!
Sebastija Kou, predsednik IAAF/Ilustracija, Foto: EPA/Sebastien Nogier

BEZ RUSA

IAAF SUROV: Rusiji ostaje zabrana nastupa na atletskim takmičenjima!

Kao razlog navedeno je da nisu dobili sve podatke iz Moskve i finansijsku nadoknadu u istrazi

Objavljeno:

Svetska atletska federacija (IAAF) odlučila je da ostavi zabranu Rusiji da se takmiči na atletskim takmičenjima zbog sistemskog dopinga.

Kao razlog navedeno je da nisu dobili sve podatke iz Moskve i finansijsku nadoknadu u istrazi. Suspenzija Ruskom atletskom savezu na snazi je od 2015. godine, a u Dohi je razmatrana odluka da se ona ukine. Međutim, Upravni odbor IAAF smatra da nisu ispunjeni svi uslovi ruske strane.

Možda će sportistima iz Rusije koji nisu bili povezani sa skandalom biti dozvoljeno da se takmiče pod neutralnim zastavama.

- Logistička pitanja sadrže finansijsku kompenzaciju, uključujući i troškove Radne grupe i pravne troškove, ali još uvek nismo dobili analitičke podatke i uzorke iz moskovske laboratorije. To treba što pre da se reši i čim budemo imali sve što treba preispitaćemo suspenziju - rekao je Rune Anders, član Upravnog odbora IAAF.

Vlast u Rusiji je demantovala optužbe da je postojao sistemski doping koji je finansirala država, ali su prihvatili da su visoki zvaničnici davali zabranjene supstance sportistima. U prethodne tri godine, žalbe Ruskog saveza IAAF-u su odbijane nekoliko puta i ukoliko se tako nastavi ruski atletičari propustiće Svetsko prvenstvo u Dohi u septembru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.