KAO DA SE DOVODILO U PITANJE: Srpski vaterpolisti razbili Rumune!
Selektor Dejan Savić komanduje momcima, Foto: Vaterpolo savez Srbije

VATERPOLO EVROPA KUP

KAO DA SE DOVODILO U PITANJE: Srpski vaterpolisti razbili Rumune!

To je treća pobeda na kvalifikacionom turniru za Svetsku ligu

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Rumuniju u Subotici sa 13:6, u trećem kolu Grupe D Evropa kupa.

To je treća pobeda srpskih vaterpolista na kvalifikacionom turniru za Svetsku ligu. Pune tribine i odlična atmosfera dočekale su Srbe i Rumune. Srpska selekcija je ostvarila cilj i u podmlađenom sastavu stigla do bodova i trenutno prvog mesta u grupi D Evropa kupa.

Srbija je meč otvorila stativom Mandića i promašenim zicerom Drašovića. Prvi se upisao Lukić, pa Mandić iz peterca za 2:0. Smanjili su gosti sa igračem više, da bi se do kraja četvrtine u strelce upisao i Janković. U nastavku, Drašović i Mandić su brzo pogodili mrežu, a rival je teško dolazio do prilike za udarac. Na 6:1 povisio je Vučinić, a posle greške odbrane i gola Saboa tačku na četvrtinu stavio je Lazić sa igračem više.

Tabela grupe D vaterpolo Evropa kupa
Tabela grupe D vaterpolo Evropa kupa foto: Printscreen/Flashscore

Nastavak utakmice je protekao po istoj matrici. Rumuni su skromnim akcijama dolazili do prilika za udarac. Treći deo u znaku lepog gola Drašovića, kontre Jankovića i pogodaka Velkića i Mandića. Poslednjih osam minuta na golu je bio Dobožanov. Stojanović je realizovao peterac, Lukić iskoristio priliku za svoj drugi gol. Čekao se kraj utakmice, Rumuni su mogli da budu zadovoljni činjenicom da su poslednjem delu najbolje prošli i na kraju izvukli kakav takav častan poraz. Najefikasniji u srpskoj reprezentaciji bio je Dušan Mandić sa tri gola dok su Drašović, Lukić i Janković upisali po dva pogotka.

Detalj sa meča između Srbije i Rumunije
Detalj sa meča između Srbije i Rumunije foto: Vaterpolo savez Srbije

Reprezentacija Srbije će u sledećem kolu gostovati Hrvatskoj 12. marta u Sisku.

- Najlepše je to što je ova ekipa, iako prvi put igra u ovakvom sastavu, imala ovakvu utakmicu. Možemo da budemo zadovoljni jer imamo mlade i talentovane igrače sa velikim potencijalom, što smo i pokazali u ovom meču. Utakmica protiv Hrvatske će biti izuzetno teška i mislim da ćemo protiv nje igrati u najjačem sastavu - rekao je Dušan Mandić za RTS posle pobede.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije/VSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.