ISHITRENO I NEPRIHVATLJIVO! Hrvatski selektor reagovao zbog odluke srpskih klubova da ne igraju u Splitu!
Ivica Tucak je reagovao na saopštenje VSS-a, Foto: EPA/Balazs Czagany/Printscreen/Youtube

Smatra ishitrenom reakcijom

ISHITRENO I NEPRIHVATLJIVO! Hrvatski selektor reagovao zbog odluke srpskih klubova da ne igraju u Splitu!

U Hrvatskoj su stigle prve reakcije nakon jedinstvenog stava srpskih klubova

Objavljeno: 18:13h

Srpski vaterpolo klubovi zauzeli su jedinstven stav nakon sastanka u Vaterpolo savezu, a povodom napada i pokušaja prebijanja i linčovanja vaterpolista Crvene zvezde u Splitu prošle subote.

Jasan stav srpskih klubova koji učestvuju u Regionalnoj vaterpolo ligi jeste da je neprihvatljivo da u narednom periodu igraju utakmice u Splitu ili bilo kom bazenu koji je u prečniku od 200 kilometara od Splita.

Tim povodom stigle su i prve reakcije iz Hrvatske i većina vaterpolo poslenika tamo je šokirana ovakvim stavom i odlukom.

- Iznenađen sam ishitrenom reakcijom srpskog saveza. I mi ćemo vrlo brzo poslati saopštenje jer liga traje i nema vremena za čekanje. Svaki incident treba osuditi, što smo uostalom i učinili, i takvi incidenti koji nemaju veze sa sportom ne bi smeli uticati ni na ono što se događa na bazenu, niti na prijateljske odnose sportista - rekao je Milivoj Bebić, član UO VS Hrvatske i poverenik regionalne lige.

Ivica Tucak i Dejan Savić
Ivica Tucak i Dejan Savićfoto: Fonet/aleksandar Koković

I hrvatski selektor Ivica Tucak koji je poznat po sjajnim odnosima sa srpskim kolegama i prijateljstvu sa Dejanom Savićem, je rekao da je iznenađen.

- To je loša odluka srpskog saveza. Partneri moraju razgovarati, pogotovo jer je Hrvatski vaterpolo savez odmah i bez rezerve osudio incident i jasno dao do znanja da je takvo ponašanje neprihvatljivo. HVS bi se morao što pre da se oglasi jer ovo što se događa nije dobro ni prihvatljivo - rekao je Tucak.

Vaterpolo savez Srbije je dao regionalnom rukovodstvu vremena da se izjasni do 19. februara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.