PETSIMA NIJE POMOGLA NI NAJBOLJA ODBRANA SEZONE: Stilersi ih poslali po vajld kard, šampioni šokirali moćne Remse!
Fantastično spasavanje defanzivaca Pejtriotsa, Foto: Printscreen/Instagram/nfl

NFL, 15. kolo

PETSIMA NIJE POMOGLA NI NAJBOLJA ODBRANA SEZONE: Stilersi ih poslali po vajld kard, šampioni šokirali moćne Remse!

Nju Ingland će morati da igra dodatni meč za plasman u plej-of prvi put od 2009. godine

Objavljeno:

Ovog vikenda u NFL-u je odigran jedan od najvećih derbija između Pitsburga i Nju Inglanda, a slavio je domaćin 17:10 i tako, najverovatnije, poslao goste u meč za "vajld kard" za plej-of, prvi put još od 2009. godine.

Ben Rotlisberger je ovog puta bio bolji od Toma Brejdija u okršaju kvoterbekovskih legendi. Bacio je dva tačdauna, a njegova odbrana je uspela da neutrališe to što mu je dva puta bio presečen pas.

Na drugoj strani jedan tačdaun pas za Brejdija i jedno presečeno dodavanje. Istakao se i Džejlen Semjuels dobrim trčanjem za 172 jarde i to nakon što je u prethodna četiri meča ukupno pretrčao 33.

Usled poraza Petsa i pobede Hjustona nad Džetsima 29:22, ekipa iz Masačusetsa će morati nedelju dana ranije da počne svoje takmičenje u plej-ofu, tačnije da se bori kroz meč za "vajld kard" u doigravanju, osim ako u preostala dva kola se ne desi čudo i Teksansi izgube pobe utakmice, od Tenesija i od Koltsa.

Na susretu u Pitsburgu je viđen i jedan od najlepših poteza cele sezone, kada su defanzivci Petsa na neverovatan način sprečili tačdaun, tako što su dva puta izbacivali loptu iz "end zone", a da nisu kročili u nju.

Za najveće iznenađenje vikenda su se pobrinuli aktuelni šampioni, Filadelfija, koja je nanela treći poraz Los Anđeles Remsima 30:23 na njihovom terenu zahvaljujući trčanjima Vendela Smolvuda (2 tačdauna) i Džona Adamsa (1 tačdaun)

Neki bi rekli, pa nije iznenađenje kada aktuelni šampion bilo koga pobedi, međutim, s obzirom kako igraju Iglsi ove sezone, ovo je čak i blizu senzacije (tek sedmi trijumf u 15 utakmica).

Njima je ova pobeda donela matematičku šansu da i dalje mogu do plej-ofa, makar preko "vajld karda", i to zahvaljujući tome što je Dalas izgubio od Koltsa 23:0, pa imaju sada jednu pobedu manje od Kaubojsa.

U igri je ostao i Vašington pobedom nad Džeksonvilom 16:13 i ima identičan skor kao "orlovi".

Čikago je posle osam godina obezbedio igranje u plej-ofu i to tako što je u derbiju Ilinoisa pobedio Grin Bej 24:17, što im je donelo i divizijsku titulu.

Mičel Trubiski je bacio dva TD, a Džordan Hauard istrčao jedan za preokret nad Pekersima u poslednjoj četvrtini. Grin Bej je i drugu sezonu zaredom ostao bez plej-ofa.

NFL, rezultati:

Četvrtak Kanzas Siti – LA Čardžers 28:29

Nedelja Atlanta – Arizona 40:14 Bafalo – Detroit 14:13 Čikago – Grin Bej 24:17 Sinsinati – Ouklend 30:16 Indijanapolis – Dalas 23:0 Minesota – Majami 41:17 Njujork Džajants – Tenesi 0:17 Džeksonvil – Vašington 13:16 Baltimor – Tampa Bej 20:12 San Francisko – Sijetl 26:23 pp Pitsburg – Nju Ingland 17:10 LA Rems – Filadelfija 23:30 Njujork Džets – Hjuston 22:29 Denver – Klivlend 16:17

Ponedeljak Karolina – Nju Orleans

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.