Dobro su se setili: Smenjen selektor rukometašica!

Zbog njega nije igrala Andrea

Dobro su se setili: Smenjen selektor rukometašica!

Bošković, koji je bio u svađi sa 4 najbolje srpske igračice, je smenjen zbog debakla na Svetskom prvenstvu
Objavljeno: 10:30h

Rukometni savez Srbije smenio je selektora ženske reprezentacije Sašu Boškovića, pošto Upravni odbor na sednici u četvrtak nije usvojio njegov izveštaj o učešću ekipe na Svetskom prvenstvu u Danskoj. - Tako se završio mandat trenera koji je od 2011. godine sedeo na klupi državnog tima - navodi se u saopštenju na sajtu RSS-a. Kako se navodi, do izbora novog selektora žensku reprezentaciju će predvoditi aktuelni stručni štab, a RSS će pokušati u najkraćem roku da pronađe dugoročno i adekvatno rešenje, s obzirom na to da je sezona u toku.

Bošković je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na četiri velika takmičenja. Najveći uspesi su ostvareni 2012. godine, kada je ekipa osvojila četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu i godinu dana kasnije srebro na Svetskom prvenstvu, takođe u Beogradu. Ipak, ono što je obeležilo njegovo mandat je svađa sa najboljim igračicama Andreom Lekić, Draganom Cvijić, Katarinom Tomašević i Sanjom Damnjanović, koje su odbijale da igraju za reprezentaciju dok je on selektor i nisu igrale na Svetskom prvenstvu koje je bilo kvalifikaciono za Olimpijske igre.
Srbija je prošlog decembra zauzela 15. mesto na Svetskom prvenstvu u Danskoj. Rukometašice Srbije igraće 9. i 13. marta protiv Češke u trećem i četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.