ZOVU GA ČUDOVIŠTE, NIKO NE SME DA UĐE U RING S NJIM: Naoja Inue je SAMURAJ SA ČELIČNIM PESNICAMA! (VIDEO)
Naoja je poznat po razornim udarcima u jetru, Foto: Profimedia

šampion

ZOVU GA ČUDOVIŠTE, NIKO NE SME DA UĐE U RING S NJIM: Naoja Inue je SAMURAJ SA ČELIČNIM PESNICAMA! (VIDEO)

Ima 25 godina i trenutno je verovatno najbolji bokser na svetu

Objavljeno:

Kako je to biti u ringu sa monstrumom? Nekih 30+ godina posle pojave mladog Majka Tajsona, boks ponovo ima pravo čudovište. Ime mu je Naoja Inue, i trenutno se bori u bantam kategoriji.

I da, niko više ne želi da uđe u ring s njim.

Težak samo 53 kilograma, Inue ne predstavlja neki zastrašujući prizor, kad bi ga čovek sreo na ulici. Mršavi Japanac, visok jedva 165 cm, ništa posebno, reklo bi se.

Ali već njegov ulazak u ring, držanje, pogled, leden, strašan, otkriva pravog samuraja. Već prvi pokreti u ringu parališu protivnika, jer odišu neverovatnim samopouzdanjem, gotovo arogancijom, a jezivo su, jezivo brzi, surovi, ubojiti.

Iako je počeo profesionalnu karijeru pre 6 godina, Inue ima tek 25, a za sobom titule sveta već u tri kategorije - lakomuva, polu-bantam i bantam.

Ovako se stvarala legenda o Monstrumu Inueu:

Postao je profesionalac 2012. godine, potpisavši ugovor sa bokserskom kućom Ohaši. Odmah je stavio do znanja svima kakva je ličnost i fanatik, zatraživši od šefova da se u ugovor stavi da se nikada neće boriti protiv lakih protivnika.

Krison Omajao, 2. oktobar 2012.

Prva borba Inuea, kako mu je i obećana, i u ringu je sa izrazito nezgodnim i veoma iskusnim Krisonom Omajaom, nacionalnim šampionom Filipina. Posle teške borbe i čeonog sudara sa svim trikovima i znanjem profesionalnog ringa, u 4. rundi svet je video razornu moć Monstruma: sevnuo je levi aperkat, i Omajao više nije ustao.

Ngaoprajan Čuvatana, 5. januar 2013.

Posle demoliranja šampiona Filipina, usledio je meč sa šampionom Tajlanda, Ngaoprajanom Čuvatanom. Mnogi su očekivali da će čvrsti Tajlanđanin boksovati svih 8 predviđenih rundi sa Monstrumom, ali jedan jeziv udarac u jetru u 1. rundi i čovek koji je od malih nogu učen da je sve u ringu opcija, osim odustajanja - odustao je.

Juki Sano, 16. april 2013.

Usledio je prvi veliki nacionalni test za Inuea: borba sa najbolje rangiranim japanskim borcem u muva kategoriji - Jukijem Sanoom. Posle 10 bespoštednih rundi, pred publikom u kojoj su bili mnogi poznati ljudi iz sveta borilačkih veština, politike i kulture, Japan je postao svestan da ima velikog šampiona: Naoja je nokautirao Sana u 10. rundi, besomučnim baražom udaraca u glavu.

Rjoiči Taguči, 25. avgust 2013.

Ovo je možda i presudna borba u karijeri Naoje Inuea, meč koji ga je naterao da od monstruma postane Monstrum. Naleteo je na velikog, velikog japanskog šampiona Rjoičija Tagučija, i to u svojoj tek 4. profesionalnoj borbi. Iako su mnogi očekivali da će ovo biti i ceh koji će tada 20-godišnji Inue platiti neiskustvu, pokazao je svo srce na svetu, razorne udarce i fanatizam koji odavno nije viđen u ringu. Taguči je pobeđen ubedljivo, na poene, ponižen kao nikad u karijeri, u 10 rundi, i verovatno će biti zabeležen u istoriji boksa kao jedan od dvojice koje Naoja nije nokautirao. Naoja je u ovom meču osvojio titulu japanskom šampiona u lako-muva kategoriji.

Žerson Mansio, 6. decembar 2013.

Ako je u prethodnim borbama Naoja zaradio titulu "heroj Japana", od borbe sa izdržljivim i žilavim Filipincem Žersonom Mansiom počeli su da ga zovu "Monstrum Inue". Malo po malo, tokom 5 od predviđenih 10 rundi, Inue je jurio Filipinca po ringu, oduzimao mu dah, dušu, a na kraju i telo. Serija ubilačkih udaraca u telo i glavu dokrajčila je Mansia u 5. rundi. Inue je osvojio titulu OPBF šampiona u lako-muva kategoriji.

Adrian Hernandez, 6. april 2014.

Došlo je i to: 6. aprila 2014. godine Naoja Inue je dobio priliku da, već u 6. profi meču, boksuje za titulu šampiona sveta u lako-muva kategoriji, sa Ponosom Meksika, Adrijanom Hernandezom. Opet, svi su očekivali da Hernandez, šampion sveta u dve kategorije, reši ovo u svoju korist, ali Inue je dominirao od početka do kraja borbe, "uzeo dušu" Hernandezu i na kraju ga slomio u 6. rundi. Dobili smo novog šampiona sveta u lako-muva kategoriji.

Samartlek Kokietgim, 5. septembar 2014.

Jedinu odbranu titule u lako-muva kategodiji Naoja je imao krajem 2014. godine, protiv iskusnog i čvrstog Tajlanšanina Samartleka Kokietgima. Naoja je još jednom potpuno izdominirao, dobio je svaku od 11 rundi, koliko je boksovano, i na kraju polomio Samartleka u 11.

Omar Narvaez, 30. decembar 2014.

U novembru 2014. Naoja se odrekao svoje titule u lako-muva kategodiji, kako bi izazvao šampiona sveta u super-muva kategoriji, Omara Narvaeza, koji je do tog momenta imao rekord od 43 pobede i 1 poraz. Narvaez je prvu titulu šampiona sveta osvojio 2002. godine, odbranio ju je 27 puta i smatran je u tom trenutku jednim od najboljih boksera na svetu. Svi su očekivali veoma tešku borbu za Inuea, pogotovo sa borcem koji je teži i dve kategorije iznad njega, ali Naoja je već u prvoj rundi srušio Omara jednim gromom, da bi ga zatim mučio salvama udaraca u telo. Već u drugoj rundi, Narvaez je bio gotov: Naoja Inue je uzeo titulu prvaka sveta u super-muva kategoriji.

Varlito Parenas, 25. decembar 2015.

Usledila je najveća pauza u karijeri Naoje, i prva odbrana titule u supermuva kategoriji. Uzrok pauze je bila povreda šake koju je zaradio udarajući Narvaeza u glavu. Ceh je platio izazivač broj jedan, Varlito Parenas, koji je osetio svu moć Naojinih pesnica i pao je u drugoj rundi.

David Karmona, 8. maj 2016.

Sledeći na listi izazivača bio je Meksikanac David Karmona. U toku borbe Naoja je ponovo teško povredio šaku, i zahvaljujući tome Karmona je postao drugi čovek koji nije popio nokaut protiv "monstruma". Inue je, iako povređen, lagano odradio borbu, i dobio odlukom sudija 118:109, 118:109 i 116:111.

Pečbarngborn Kokietgim, 4. septembar 2016.

Treća odbrana pojasa u supermuva kategoriji došla je krajem septembra 2016., a protivnik je bio Tajlanđanin Pečbarngborn Kokietgim. Borba je bila veoma dobra, a Tajlanđanin, bivši mai tai borac, se pokazao kao čovek koji nema rikverc. Išao je napred, hrabro, i borio se hrabro, ali Naoja je boksovao majstorski i mnogo pogađao. Na kraju, hrabri Tajlanđanin u 10. rundi jednostavno nije imao više snage, i pala je još jedna žrtva "čudovišta".

Kohei Kono, 30. decembar 2016.

Četvrta odbrana titule bila je i poslednja borba koju je Naoja imao sa sunarodnikom: preko puta je bio dvostruki šampion sveta Kohei Kono, koji nikad pre nije bio nokautiran. Još jedna zastrašujuća predstava Inuea, i Kono je pao u 6. rundi:

Rikardo Rodrigez, 21. maj 2017.

U toku 2016. godine, Inue je izazvao četvorostrukog svetskog šampiona i legendu boksa Romana Čokolatita Gonzalesa, ali Gonzales je dobro znao šta radi i izbegao je borbu. Umesto Gonzalesa, Inue je branio titulu protiv Rikarda Rodrigeza iz Meksika, i sve je završio u 3. rundi, serijom razornih udaraca.

Antonio Nijeves, 9. septembar 2017.

Posle lagane pobede nad Rodrigezom, Inue je postao ime i u Americi. Prvi put je boksovao na HBO, u velikom događaju 9. septembra 2017. godine. Protivnik mu je bio Amerikanac Antonio Nijeves, koji je bio i nova žrtva "monstruma". Nijeves je popio dva teška udarca u drugoj rundi, ali je izdržao. Inue ga je bacio na pod i u 5. rundi, a jedan od 407 udaraca koje je uputio Naoja pogodio je Nijevesa u pleksus u 6. rundi i sve je bilo gotovo. Treba napomenuti da je u ovoj borbi Naoja izgledao zaista monstruozno. Ali to nije bilo ništa u poređenju sa onim što je usledilo.

Joan Boje, 30. decembar 2017.

Naoja je najavio da će u budućnosti da pređe u bantam kategoriju, ali da će pre toga pokušati da ujedini titule u supermuva kategoriji. Tada već počinju i veliki problemi za Inuea: jednostavno više niko neće da se bori protiv njega. Gledali su se snimci njegovih borbi i većina menadžera je zaključila da nije pametno da svoje borce stavljaju u isti ring sa "čudovištem". "Žrtva", poslednja u supermuva kategoriji, bio je Joan Boje, Francuz, koji je zaustavljen u 3. rundi, posle 2 i po runde maltretiranja od strane Japanca i Bojeovog bežanja po ringu.

Džejmi Mekdonel, 25. maj 2018.

Posle poslednje bitke u supermuvi, Naoja objavljuje da prelazi u bantam, i već u prvoj borbi u novoj, težoj kategoriji data mu je šansa da se bori protiv šampiona sveta, velike nade britanskog boksa, Džejmija Mekdonela. Mekdonelov plan je, inače, bio da uskoro pređe u superbantam kategoriju, ali njegov menadžer je (pokazaće se da je bila greška) prihvatio borbu sa "čudovištem". Britanci su se nadali da će dugačke ruke, brzina, veština i iskustvo u ringu Mekdonela uspeti da zadrže Naoju na distanci, i u prvih 20 sekundi borbe učinilo se da bi to moglo i da se desi. Problem je bio što svaki Inueov udarac užasno boli, i oduzima hrabrost, brzinu i snagu, i Britanac je pao već u prvoj rundi, posle strahovite serije "čudovišta". Svet je dobio novog šampiona u bantam kategoriji.

Huan Karlos Pajano, 7. oktobar 2018.

Posle ove pobede Inuea, stvari su postale ozbiljne u bantam kategoriji. Objavljeno je da će se održati veliki turnir "2018–19 World Boxing Super Series - bantamweight division", u kojem će se međusobno sastati svi šampioni u ovoj kategoriji. Posle pobede nad Mekdonelom, Naoja je rekao da će se "sa zadovoljstvom sastati sa ostalim svetskim šampionima" (Rajan Barnet (19-0, 9 KO), Zolani Tete (27-3, 21 KO) and Emanuel Rodrigez (18-0, 12 KO).

Posle svečanosti, Inue je odlučio da brani svoju WBA titulu protiv boksera iz Dominikanske republike Huana Karlosa Pajana, veterana koji je za 35 godina života doživeo samo jedan poraz. Nikad oboreni Pajano ušao je obazrivo u meč, i svi su očekivali dugačku borbu, ali Naoja je prvo direktom pripremio vilicu Pajana, a onda je usledio pravi grom, i Huan je pao kao da ga je udario čekić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.