U FUDBALU NAM JE PRVI PUT, ALI... Ovo su legendarni susreti Srbije i Crne Gore u ostalim sportovima!
Foto: Printscreen/youtube

u susret ligi nacija

U FUDBALU NAM JE PRVI PUT, ALI... Ovo su legendarni susreti Srbije i Crne Gore u ostalim sportovima!

Prisetili smo se najzanimljivijih utakmice između sledećeg protivnika u okviru novog Uefinog takmičenja

Objavljeno:

Crna Gora dočekuje Srbiju u okviru Lige nacija prvi put u fudbalu, ali su se ove dve reprezentacije sastajale više puta u okviru svetskih i evropskih takmičenja u drugim sportovima.

Najviše susreta bilo je u vaterpolu, gde su se više ne zna ni koliko puta su se sastali, ali mi smo izdvojili legendarne mečeve između Delfina i Crvenih Ajkula.

Prvo finale u ovom sportu između pomenutih reprezentacija odigrano je 2008, na Evropskom prvenstvu u Malagi, kada je Crna Gora savladala Srbiju rezultatom 6:5.

Ove ekipe odmerile su snage i na Evropskom prvenstvu 2013. godine u Barseloni. Ajkule i Delfini su se sastali u utakmici osmine finala gde je Crna Gora pobedila rezultatom 9:8.

Na Evropskom prvenstvu 2014. godine u Budimpešti Srbija je Savladala Crnu Goru rezultatom 10:9 i plasirala se u finale u kojem je kasnije savladala domaćina Mađarsku.

Srbija i Crna Gora su se takođe sastali i na Evropskom prvenstvu 2016. godine i tada su Delfini savladali Ajkule rezultatom 10:8 i osvojili zlatnu medalju.

Naravno, bilo je legendarnih susreta i u drugim sportovima, pa su se tako ove reprezentacije sastale i u košarci, 2012. godine, u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Ovo je ako ne najzanimljiviji, onda sigurno jedan od najzanimljivijih pošto je utakmica završena pobedom Crne Gore u Beogradskoj areni rezultatom 73:71 trojkom Nikole Ivanovića sa centra terena u poslednjoj sekundi meča.

Srbija i Crna Gora sastale su se takođe i u rukometu 2017. godine, tada su Crnogorke u neizvesnoj utakmici savladale naše devojke rezultatom 31:29.

Ta utakmica bila je u okviru osmine finala Svetskog prvenstva u rukometu koje se održavalo u Nemačkoj.

Ipak Crnogorke su eliminisane odmah u sledećem kolu od Francuskinja rezultatom 25:22.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.