NE DA JE NEOZBILJNO, NEGO AMATERSKI: Promenili sistem usred Svetskog prvenstva, ali to još više odgovara Srpkinjama
Foto: Promo/OSSRB

Suludo, ali istinito

NE DA JE NEOZBILJNO, NEGO AMATERSKI: Promenili sistem usred Svetskog prvenstva, ali to još više odgovara Srpkinjama

Zvuči potpuno neverovatno da jedna tako ozbiljna organizacija pravi ovakve poteze usled najvećeg takmičenja

Objavljeno:

Svetska odbojkaška federacija napravila je presedan usred Svetskog prvenstva za odbojkašice u Japanu, a koji ne priliči jednoj takvoj ozbiljnoj organizaciji.

Zvuči suludo, ali je istina da su odlučili da promene sistem i to usred trajanja šampionata, što se može smatrati amaterskim potezom nedostojnim takvog nivoa takmičenja.

U FIVB su iznenada odlučili da posle prve faze takmičenja u grupama za narednu drugu fazu naprave malu izmenu u bodovanju.

Srpskim odbojkašicama ova promena pravila još više odgovara
Srpskim odbojkašicama ova promena pravila još više odgovara foto: Promo/OSSRB

Iako je prvobitno bilo određeno da će ekipe koje prođu dalje preneti bodove samo iz mečeva sa ekipama koje su takođe prošle u drugu grupnu fazu, čelni ljudi svetske odbojke došli sada na ideju da se ipak prenesu svi osvojeni bodovi u prvoj fazi.

Kao da već nije bilo dovoljno to što su sam sistem takmičenja i kod odbojkaša i odbojkašica zakomplikovali sa čak tri grupne faze pre nego što počne nokaut, nego sada i tokom takmičenja menjaju pravila.

Srpkinje u narednoj fazi imaće maksimalan broj bodova u svakom slučaju
Srpkinje u narednoj fazi imaće maksimalan broj bodova u svakom slučaju foto: Promo/OSSRB

Ono što je u svemu tome možda i dobro jeste da ova promena izuzetno odgovara srpskim odbojkašicama koje su kroz prvi deo grupne faze prošle sa svih 5 pobeda i bez izgubljenog seta, pa sada u drugu fazu prenose još više bodova, iako bi u oba slučaja to bio maksimalan mogući broj bodova.

Podsećamo da će Srbija u narednoj fazi igrati protiv Nemačke, Meksika, Holandije i Japana u novoformiranoj grupi, a da će po tri reprezentacije iz svake grupe proći u treću fazu, gde će na žrebu biti izvučene još dve odvojene grupe iz kojih će po dva tima ići u polufinale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.