SRBIJA I ZVANIČNO IDE DALJE: Orlovi se bore za medalju!
Foto: Odbojkaški savez Srbije

sp u odbojci

SRBIJA I ZVANIČNO IDE DALJE: Orlovi se bore za medalju!

Selektor Nikola Grbić izostavio je iz startne postave junaka jučerašnje pobede nad Francuzima, Aleksandra Atanasijevića

Objavljeno:

Odbojkaši Srbije upisali su novu pobedu na Svetskom prvenstvu, pošto su u drugoj fazi takmičenja u Varni, savladali selekciju Argentine sa 3:0 se plasirali u treću fazu Svetskog prvenstva, pošto su kolo pre kraja II faze takmičenja obezbedili jedno od prva dva mesta u H grupi

Selektor Nikola Grbić izostavio je iz startne postave junaka jučerašnje pobede nad Francuzima i novog rekordera svetskih prvenstava, korektora Aleksandra Atanasijevića, da bi ga odmorio, pa je njegovo mesto zauzeo Dražen Luburić.

Dražen Luburić
Dražen Luburić foto: EPA/Jacek Bednarczyk

Druga promena u sastavu je bila na mestu srednjeg blokera, umesto Podraščanina igrao je Krsmanović. Na klupi Argentinaca nije bilo suspendovanog selektora Hulija Velaska, koji je kažnjen zbog nesportskog ponašanja nakon pobede “gaučosa” protiv Poljaka.

Do prvog seta smo stigli bez velikih oscilacija u igri. Poveli smo sa 3:1, došli do 14:11 posle penala Lisinca, da bi na drugi tehnički tajm-aut odneli prednost od 16:13. Sjajnim blokom Krsmanovića došli smo do pet poena viška 20:15 i tada je bilo jasno da ćemo povesti sa 1:0, a to smo i učinili sa 25:18.

Srećko Lisinac
Srećko Lisinac foto: ossrb.org

Neizvesnije je bilo u drugom setu. Rasterećeni Argentinci, koji su bez šansi da se plasiraju u “Top 6”, zaigrali su bolje i nisu dopuštali “orlovima” da se odlepe, šta više, imali su oni konstantnu prednost od jednog do dva poena. Tako je bilo sve do druge pauze, kada smo preuzeli vođstvo, bilo je 16:15, a od tog trenutka podigli smo nivo igre i as servisom Srećka Lisinca došli do 21:17. Uspeli su Argentinci, zahvaljujući sudijskoj grešci, da dođu na 24:22, ali je to bilo sve od njih, Uroš Kovačević je poentirao za 2:0 u setovima.

Uroš Kovačević
Uroš Kovačević foto: AP

Očigledno opuštanje našeg tima u trećem setu, stvorilo nam je probleme od samog početka. Vodili smo samo sa 4:3, a onda su rivali preuzeli vođstvo i podizali razliku, da bi imali pet ponena viška na 12:7, a čak šest kod prednosti 16:10. Uspeli smo da izjednačimo tek na 20:20, uspelo nam je to posle bloka Podraščanina, a onda je došlo i vođstvo. Još jedan blok Podrađčanina, ovog puta na Fakund Konteu donosi dva razlike 23:21, koje smo zadržali do konačne pobede.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.