SUROVI JAPANCI: Džaba ste se šarali, stavljajte zavoje da se tetovaže ne vide!
Foto: EPA/Royal Thai Police

sp u ragbiju

SUROVI JAPANCI: Džaba ste se šarali, stavljajte zavoje da se tetovaže ne vide!

Nesvakidašnja situacija u zemlji izlazećeg sunca

Objavljeno:

Nesvakidašnja situacija stiže iz Japana, naime tamo će se održati svetsko prvenstvo u ragbiju, a sportisti će morati da pokriju svoje tetovaže koje se nalaze na vidljivim mestima na telu.

Crteži po telu se u Zemlji izlazećeg Sunca smatraju za uvredom za društvo, a tamo ih nose samo pripadnici ozloglašene kriminalne organizacije "Jakuza".

Inače, ozloglašena kriminalna organizacija Jakuza prema nekim procenama broji oko 60.000 članova i smatra se za jednu od najbrutalnijih.

Kako tetovaže postaju sve više prisutne kako kod običnih ljudi, tako i kod sportista, Ministarstvo sporta te zemlje je naložilo svim učesnicima Svetskog prvenstva da pokriju svoje crteže po telu.

Ragbi
Ragbi foto: Reuters

Organizatori su istakli da nije bilo prigovora, osim kada je u pitanju reprezentacija Novog Zelanda, pošto je u njihovoj domovini to ne samo imidž, nego i deo kulture.

- Gde god naš tim igrao, bilo gde na svetu, očekujemo od domaćina poštovanje naše kulture, i ovo Svetsko prvenstvo neće se razlikovati po tom pitanju - rekao je predstavnik "Ol bleksa" Najdžel Kas.

O ovome je još 2016. godine Ministarstvo turizma apelovalo na vlast, jer je zbog te zabrane pokazivanja tetovaža opala poseta turista, pa se to oseti i po smanjenom prilivu novca.

Po nekim istraživanjim, više od 50 odsto hotela u Japanu ima zabranu za osobe koje imaju crteže po telu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.