SRBIJA IMA NOVOG SELEKTORA: Jedan od najvećih asova koje smo imali preuzima Orlove i vodi ih na EP!
Foto: Dado Đilas

Legenda na klupi reprezentacije

SRBIJA IMA NOVOG SELEKTORA: Jedan od najvećih asova koje smo imali preuzima Orlove i vodi ih na EP!

Odluka je već doneta, sada se čeka samo sednica Skupštine Saveza u ponedeljak

Objavljeno:

Srpski rukometaši su konačno dobili novog selektora! To će biti legendarni as Nenad Peruničić.

Kako saznaje "Blic", već je odlučeno da za brigu o "Orlovima" i njihov povratak na mesto koje im po renomeu pripada bude zadužen jedan od najboljih rukometaša koje smo ikada imali i sada jedan od najperspektivnijih domaćih stručnjaka.

Zvanično na tu funkciju bi trebalo da bude izabran u ponedeljak na Skupštini RS Srbije.

Nenad Peruničić preuzeo je brigu o seniorskoj selekciji Srbije
Nenad Peruničić preuzeo je brigu o seniorskoj selekciji Srbije foto: Saša Pavlić Koky

Njemu će u radu kao savetnik pomagati selektor ženske reprezentacije Ljuba Obradović, koji je proveo i muški tim krož baraž za Evropsko prvenstvo.

Aktuelnom treneru Crvene zvezde glavni zadatak biće priprema nacionalnog tima za igranje na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj i Danskoj od 10. do 7. januara sledeće godine.

Srbija će utakmice u grupi A igrati u Berlinu, a žreb je bio nemilosrdan, protivnici su nam Francuska, domaćin Nemačka, Rusija, Brazil i Južna Koreja. U drugu fazu idu po tri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupe.

Nenad Peruničić imaće zadatak da srpsku reprezentaciju vrati tamo gde po renomeu pripada
Nenad Peruničić imaće zadatak da srpsku reprezentaciju vrati tamo gde po renomeu pripada foto: Dado Đilas

O Peruničićevoj igračkoj karijeri ne bi trebalo puno trošiti reči jer je to jedna od najuspešnijih rukometnih karijera na ovim prostorima. Počeo je u Rudaru iz Pljevalja 1984. godine da bi se 1988. preselio u Jugović iz Kaća. Posle 2 sezone prelazi u Crvenu zvezdu za koju je igrao 3 godine u prvom mandatu.

Sledi kratki boravak u PSŽ-u i onda počinje najblistaviji deo njegove karijere selidbom u špansku Bidasou. Sa Bidasoom je osvojio i titulu Lige šampiona 1995. Od 1997. pa do 2001. branio je boje nemačkog Kila, odakle je prešao u Magdeburg sa kojim je 2002. osvojio svoju drugu titulu šampiona Evrope. Od 2004. do 2009. je promenio pet klubova. Nastupao je za nemački Valau-Masenhajm, mađarski Pik Seged, Al Ahli Dohu, špansku Barselonu i Alhesiras, u Zvezdu je došao 2008/09, pa otišao u podgoričku Budućnost, da bi se početkom 2015. vratio na teren, posle šest godina od penzionisanja, i pomogao crveno-belima da izbore opstanak u ligi.

Sa reprezentacijom za koju je igrao 141 put osvojio je dve bronze, na EP 1996. u Španiji i na SP 1999. u Egiptu. Na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju je bio četvrti. Trener Zvezde je od 2011, sa kojom je osvojio Kup Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.