Nova medalja za Srbiju: Vekić i Torubarov drugi na svetu!
Foto: Kajakaški savez Srbije

SP U KAJAKU

Nova medalja za Srbiju: Vekić i Torubarov drugi na svetu!

Treće odličje ukupno za naše kajakaše

Objavljeno:

Srpski kajakaši osvojili su novu medalju na Svetskom prvenstvu u Portugaliji.

Posle dvoseda na 1000 i 200 metara, naciju su obradovali Stefan Vekić i Vladimir Torubarov. Oni su u finalu dvoseda na 500 metara osvojili srebro, a trku su izveslali za 1:30.953. Za ovu srpsku posadu Svetsko prvenstvo je bilo debitantsko takmičenje, a do sada su veslali zajedno samo u četvercu.

Zlato su osvojili Rusi Kuzahmetov i Blincov sa vremenom 1:30.666, a bronza Litvancima Nekriosiusu i Olijniku (1:31.449). Ovo je ukupno treće odličje za naše kajakaše u Portugaliji.

- Najveći uspeh u karijeri, ovo mi je prva medalja na seniorskim svetskim prvenstvima. Sve je išlo kako treba, od priprema pa do finalne trke. Imali smo super osećaj u čamcu, a ova medalja je potvrda toga. U finalu smo dobro startovali, držali ritam i bili u vođstvu. Rusi su nas za malo pretekli u finišu. Srebro posvećujem sebi, odnosno uloženom trudu i dobrom radu. Za to su, naravno, zaslužne i kolege iz reprezentacije, treneri, selektor i savez - rekao je Stefan Vekić.

Finale su momci izborili kroz polufinale koje je bilo održano samo sat i po pre trke za medalje.

- Maksimalno smo bili fokusirani na ovu disciplinu, već na pripremama videli da može da donese rezultat. Iako smo sat i po pre finala imali i polufinale, uspeli smo da se sačuvamo. Ostalo je dovoljno snage za dobru trku. Bio mi je potreban ovakav rezultat, dugo sam čekao ovo - izjavio je Vladimir Torubarov.

Stefan Vekić i Vladimir Torubarov
Stefan Vekić i Vladimir Torubarov foto: Kajakaški savez Srbije

Ostale srpske posade nisu osvojile medalje. Finale jednoseda na 200 metara Marko Dragosavljević je završio šesti sa vremenom 35.806 sekundi, a u konkurenciji dama iste discipline Biljana Relić je bila četvrta u B finalu sa vremenom 41.728. Četverac na 500 metara u sastavu Dejan Pajić, Ervin Holpert, Simo Boltić i Strahinja Stefanović je bio sedmi u B finalu rezultatom 1:26.519. U jednosedu na 5000 metara, Kristina Bedeč je završila finalnu trku sedma sa vremenom 24:37.829 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.