MEĐUNARODNI SKANDAL U SRBIJI ZBOG RUSKINJE: Generale Mladiću, ispunila sam obećanje! Milošević je heroj koji se borio do kraja! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Maryana Naumova

Mnogi su joj zamerili

MEĐUNARODNI SKANDAL U SRBIJI ZBOG RUSKINJE: Generale Mladiću, ispunila sam obećanje! Milošević je heroj koji se borio do kraja! (FOTO)

Marijana Naumova se u Srbiji takmičila pod obeležjima nepriznate Donjeck Narodne Republike, zbog čega je morao da reaguje i naš Savez

Objavljeno:

Ruska dizačica tegova Marijana Naumova izazvala je priličan i međunarodni incident zbog svog boravka u Srbiji na takmičenju, gde je prema njenim rečima predstavljala Rusiju, ali i nepriznatu Donjeck Narodnu Republiku.

Takmičenje u "benč presu" je održano u Svrljigu, a četvorostruka juniorska prvakinja je na svojoj opremi imala obeležja takozvane DNR, koja nije međunarodno priznata, čak je i vest o njenom uspehu i pobedi objavljena i na društvenim mrežama Donjeck Narodne Republike što je podiglo veliku prašinu.

- Sa zadovoljstvom sam odgovorila na poziv Powerlifting federacije Srbije koja je službeno poslala pozivnice na moje ime na dva fakulteta - na ruski Fakultet humanističkih nauka i na Donjeck akademiju. Tako da sam pozvana da službeno predstavljam Moskvu i Donjeck - napisala je Naumova na Fejsbuku.

Međutim, ove njene navode su demantovali iz našeg Saveza i naveli da nisu ni primetili da ona ima na svojoj opremi obeležja DNR, odnosno da joj je odmah pored logoa proizvođača kombinezona.

- Ona je pozvana isključivo kao predstavnik Rusije i kontaktirali smo predsednika Powerlifting federacije Rusije koji je rekao kako nema problema da se ona takmiči kao predstavnik Rusije. Ona je predstavljala isključivo Rusiju i na svakom službenom izveštaju piše da je predstavnik Rusije. To što je uradila, uradila je na svoju ruku i nema veze s Powerlifting savezom Srbije - rekla je za "Blic" Aleksandra Rapajić, glavna sekretarica Saveza. Ona je dodala da će Naumova zbog toga snositi posledice i da neće biti pozvana na takmičenje u oktobru.

Marijana Naumova je, inače, velika obožavateljka likova i dela Slobodana Miloševića i Ratka Mladića, te je tako ovom prilikom posetila i grob preminulog Miloševića u Požarevcu, odakle je dobila na poklon ružu koju je odlučila da zasadi u parku u Donjecku.

- Hteo je da sačuva jedinstvenu Jugoslaviju, ali nije uspeo. Hteo je da bude uz Srbe, ali se sve završilo ratom. Pokušao je da se bori protiv naredbi Zapada, ali su na njegovu zemlju bačene NATO bombe. Ali on je istinski voleo Srbiju i borio se do kraja. Slobodan Milošević - heroj i predsednik - napisala je Naumova uz sliku sa Miloševićevog groba.

Takođe, je rekla da je dolaskom u Srbiju i ispunila obećanja koje je dala Ratku Mladiću.

- Generale Mladiću, ispunila sam svoje obećanje! Srbijo - stižem vrlo brzo!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.