AKO POBEDI ŠPANIJU, SRBIJA POSTAJE NAJBOLJA U ISTORIJI! Ovakva prilika se ne propušta, Savićevi Delfini jure večnu slavu! (FOTO)
Foto: Beta

NAPRED, DOKTORI

AKO POBEDI ŠPANIJU, SRBIJA POSTAJE NAJBOLJA U ISTORIJI! Ovakva prilika se ne propušta, Savićevi Delfini jure večnu slavu! (FOTO)

Sport u kome možemo da postanemo i zvanično neprikosnoveni, tačnije, da stignemo Mađare koji su to uspeli da urade pre 80-ak godina

Objavljeno:

Vaterpolo reprezentacija Srbije večeras igra protiv Španije u Barseloni za četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Srbija bi trijumfom ponovila uspeh Mađarske, jedine sa četiri uzastopna zlata, i to star osam decenija - još od prvi kontinentalnih šampionata.

Olimpijski šampion Srbija
Olimpijski šampion Srbija foto: Dado Đilas

Olimpijski šampion je finale izborio pobedom nad Hrvatskom 9:7 u prethodnoj rundi, Španija je bila bolja od Italije 8:7 kontroverznom odlukom sudija u finišu, a protiv sebe imaće i pune tribine bazena Monžuik.

Međutim, kao što su naglasili, srpski vaterpolisti znaju kako se igraju mečevi za najsjajnije odličje.

- Sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice, kako se pobeđue. Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana, a ne da mnogo razmišljamo o Špancima, mada mi je drago da su oni, a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji - rekao je kapiten Filip Filipović.

Njegov saigrač Andrija Prilanović smatra da je Srbija treba da nastavi u istom ritmu i jako u odbrani.

- Bili smo agresivni i sigurni u odbrani protiv Hrvatske, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni... Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su Španci najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre, a ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo... Igrati finale u zemlji domaćina je izazov - zaključio je Prlainović.

Srbija i Španija se sastaju u borbi za zlato u reprizi finala Svetskog prvenstva iz Rimu 2009. godine, poslednjem finalu Španaca na velikom takmičenju koje su Delfini dobili posle peteraca.

Finale Evropskog prvenstva Srbija - Španija igra se u subotu (večeras) od 22.15, dok se za treće mesto sastaju Hrvatska i Italija od 20.30.

Podsetimo se i onog "misterioznog" gola Španaca u polufinalu protiv Italije, kojim je Srbija, svidelo se to nekome ili ne, dobila na papiru lakšeg protivnika, ali koji iza sebe ima pune tribine.

BONUS VIDEO: Čudna proslava gola Filipa Stojkovića i Nemanje Radonjića

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.