KUDA IDE OVAJ SVET? Hamilton dobio novi ugovor od Mercedesa, biće plaćeniji od Kristijana Ronalda!
Foto: EPA/Valdrim Xhemaj

BOMBA!

KUDA IDE OVAJ SVET? Hamilton dobio novi ugovor od Mercedesa, biće plaćeniji od Kristijana Ronalda!

Četvorostruki svetski šampion rekao je da je potpisivanje novog ugovora bila "formalnost", otkako je prošle zime razgovarao sa direktorom Mercedesa Totom Volfom

Objavljeno:

Aktuelni svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton produžio je ugovor sa Mercedesom na još dve godine.

Hamilton će tako ostati u Mercedesu do 2020. godine. Bi-Bi-Si (BBC) je preneo da će Hamilton zarađivati skoro 35 miliona evra godišnje, a da bi njegova godišnja plata mogla da dostigne i 45 miliona, u zavisnosti od bonusa.

Četvorostruki svetski šampion rekao je da je potpisivanje novog ugovora bila "formalnost", otkako je prošle zime razgovarao sa direktorom Mercedesa Totom Volfom. - Dobro je potpisati, objaviti da je posao završen i onda se vratiti svakodnevnom poslu. Ja sam deo Mercedesove trkačke porodice 20 godina i nikada nisam bio srećniji unutar tima nego što sam sada. Na istoj smo talasnoj dužini, na stazi i van nje i radujem se novim pobedama. Uveren sam da je Mercedes na pravom putu - rekao je Hamilton.

Luis Hamilton
Luis Hamilton foto: EPA/Yoan Valat

Mercedes dominira Formulom 1 otkako su uvedeni novi turbo hibridni motori 2014. godine, a osvojio je po četiri uzastopne titule u konkurenciji vozača i konstruktora. Hamilton (33) je osvojio tri titule, a Niko Rozberg jednu, posle koje se na kraju šampionata 2016. godine penzionisao. Britanac trenutno zaostaje osam bodova za vozačem Ferarija Sebastijanom Fetelom, uoči nedeljne trke za Veliku nagradu Nemačke, koja označava polovinu sezone. - Iako smo imali mnogo uspeha od 2013. godine, Mercedes je gladniji nego što je ikada bio. Takmičarsku strast koja u meni gori, delim sa svakim članom ove grupe, uvek želimo da napredujemo i naporno radimo da budemo na vrhu. Ne mogu da dočekam da vidim šta ćemo ostvariti u naredne dve i po sezone - naveo je Hamilton.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo foto: EPA/Alessandro Di Marco

Hamilton je ostvario 65 pobeda u karijeri, od kojih 44 sa Mercedesom, a 124 puta je bio na pobedničkom podijumu.

Inače, Kristijano Ronaldo će u Juventusu zarađivati 30.000.000 evra godišnje, što je manje nego cifra koju će Hamilton zarađivati u F1.

BONUS VIDEO: Tuča Delija na Severu na meču Zvezda-Spartaks

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.