TRADICIJA SE NASTAVLJA: Srbija savladala Rusiju na EP u Barseloni! (FOTO)
Foto: Fonet

EP, BARSELONA

TRADICIJA SE NASTAVLJA: Srbija savladala Rusiju na EP u Barseloni! (FOTO)

Od samostalnosti, Srbija nikada nije poražena od Rusije, tačije u 19 susreta, izabranici selektora Dejana Savića su slavili

Objavljeno: 20:59h

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Rusije 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3) u okviru drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva koje se održava u Barseloni.

Od samostalnosti, Srbija nikada nije poražena od Rusije, tačije u 19 susreta, izabranici selektora Dejana Savića su slavili.

U prvom delu poslednjeg meča bilo je prilično uzbudljivo. Naš tim je vodio sve vreme, iako su Rusi uspevali tri puta da izjednače. Najviše zahvaljujući činjenici da su tri gola dali iz četiri pokušaja sa igračem više.

foto: Vaterpolo savez Srbije

U drugom poluvremenu Srbija je golovima Prlainovića i, Mitrovića i Mandića otišla na plsu četiri a kada je na semaforu pisalo 9:5, bilo je jasno da će i u ovom, susretu ruski san o trijumfu ostati samo želja.

Samo se Viktor Rašović i Sava Ranđelović nisu upisivali u listu strelaca, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Dušan Mandić pogađali su po dva puta, dok su Miloš Ćuk, Duško Pjetlović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović i debitant Nemanja Vico bili precizni po jednom. Branislav Mitrović odbranio je deset od devetnaest upućenih udaraca,

foto: Fonetap

Kod Rusa su Stepan Andrjukov, Konstantin Harkov i Ivan Nagaev postigli po dva gola.

Naša reprezentacija je u prvom kolu bila bolja od Rumunije sa 11:5, dok je Rusija sa 12:6 savladala Slovačku.

Evropski šampionat u Barseloni igra se od 16. do 28. jula, a Srbija se u Grupi D za dva dana od 11 časova sastaje sa Slovačkom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.