Srbija za njega nije čula, a on je rame uz rame sa Novakom, Mesijem, Karijem... (FOTO) (VIDEO)

popularnost mu je sve veća

Srbija za njega nije čula, a on je rame uz rame sa Novakom, Mesijem, Karijem... (FOTO) (VIDEO)

Den Karter nije ime koje je poznato ljubiteljima sporta u našoj zemlji, a trebalo bi da bude i to ne samo zbog neverovatne veštine koju poseduje kada je ragbi u pitanju
Objavljeno:

Nije ragbi nešto popularan u Srbiji. I pored toga, jedno ime iz ovog sporta je poznato velikom broju osoba. U pitanju je Den Karter, reprezentativac Novog Zelanda, koji svake godine konkuriše za neke od najprestižnijih nagrada u sportu. Poslednji primer njegove ultra velike popularnosti jeste četvrto osvojeno mesto u izboru Eurosporta za najveću sportsku ličnost u 2015. godini iza Novaka Đokovića, Lionela Mesija i Stefa Karija. Ovo odbrano društvo u kakvom se nalazi je najbolji pokazatelj koliko je velika njegova popularnost, a mi smo odlučili da publiku u Srbiji malo bolje upoznamo sa likom i delom Dena Kartera. One da sijaju, oni da čuvaju: Mogu da imaju muškarce koje požele, ali su odabrale njih! (FOTO)

Veoma uspešno bavljenje sportom tokom odrastanja nije ga promenilo, naprotiv, uvek je bio i ostao stidljiv i povučen momak, uprkos pažnji koja ga je neprestano napadala vrata reprezentacije
Imao je mnoge ponude iz Evrope, ali Karter nikada nije želeo da se odmetne u pečalbu, već je želeo da ostane blizu kuće. Međutim ponuda Rasinga 92 iz Francuske je ipak bila nešto što nije mogao da odbije.
Svetsko prvenstvo u ragbiju. Dečak uleteo na teren da bi pozdravio svog idola i za to dobio zlatnu medalju šampiona sveta! (VIDEO)
Što se tiče individualnih priznanja, tek je njih teško pobrojati: izabran je za najboljeg igrača godine od strane IRB-a 2015. godine ga je BBC izabrao za sportistu godine Igrač je sa najviše postignutih poena u Super ragbiju, kao i na međunarodnim takmičenjima.
Kada je njegov privatni život u pitanju, Karter je već dugo godina u braku sa hokejašicom Onor Karter, sa kojom ima i dva sina Džejmsa i Foks Vilijama. U domovini je prava zvezda. Nekoliko puta je izabran za najpoželnijeg muškarca, a zaštitno je lice i jednog brenda koji proizvodi muški donji veš, kao i Philipsa, odnosno Daikina. I inostrani mediji su ga svrstavali na najužu listu kada je sekspili u pitanju.
U novembru 2006. godine je napisao knjigu Veštine i performanse koja za cilj ima da posavetuje mlađe generacije koje žele da se bave sportom. Da nije ragbista voleo bi da se bavi fitnesom, a omiljeno jelo mu je suši. Knjiga koju obožava je "Ožiljak", a interesantno je da je Hrvatska mesto koje bi voleo da poseti. (Espreso.co.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.