RAT SE NASTAVLJA! Opština Voždovac dodelila besplatne termine VSS, iz Partizana poludeli zbog te odluke!
Foto: Nebojša Mandić

SRBIJA, BRATE...

RAT SE NASTAVLJA! Opština Voždovac dodelila besplatne termine VSS, iz Partizana poludeli zbog te odluke!

Uz saopštenje medijima je prosleđena i fotografija. Stisak ruke predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića, predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića i direktora "USC Voždovac" Dragana Životića

Objavljeno:

U ponedeljak uveče, iz Vaterpolo saveza Srbije, medijima je prosleđeno saopštenje o tome kako je opština Voždovac, odlukom opštinskog veća od 1. juna, dodelila nacionalnom savezu besplatne termine za potrebe svih reprezentativnih selekcija na bazenima USC Voždovac i to šest časova dnevno, sve do 31. avgusta ove godine.

Uz saopštenje medijima je prosleđena i fotografija. Stisak ruke predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića, predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića i direktora "USC Voždovac" Dragana Životića.

Ova vest i odluka bi prošli neopaženo da danas nije reagovao Vaterpolo klub Partizan. Jer, vlasništvo nad bazenom, odnosno ko ima pravo upravljanja još, smatraju u Partizanu, nije rešeno.

Viktor Jelenić
Viktor Jelenić foto: Nemanja Pančić

Predsednik VK Partizan Aleksandar Šoštar rekao je da "postoji intencija da se uguši najtrofejniji klub u zemlji".

- Sada više ne postoji nikakva sumnja da ne želi da se pomogne VK Partizan, već da se on uguši. Gušenjem najtrofejnijeg kluba, na ovaj način, dovodi u pitanje i budućnost našeg vaterpola - rekao je Šoštar.

On je rekao da je šokiran što se Vaterpolo savez Srbije i njegov predsednik Viktor Jelenićstavio na suprotnu stranu od svoje članice.

Krajem marta ove godine, Opština Voždovac je na svom sajtu objavila da se "Sportski centar Banjica, posle 25 godina, vratio pod okrilje Opštine Voždovac".

Aleksandar Šoštar
Aleksandar Šoštar foto: Dragan Kadić

Svih ovih godina, Partizan je upravljao bazenom, održavao ga, ali su se dugovi nagomilavali. Tek, Opština Voždovac se pozvala na odluku Apelacionog suda iz 2016. godine i saopštila da se bazen "vraća pod njeno upravljanje". Vaterpolo klub Partizan sa tim se ne miri.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je na konferenciji istakao značaj pomenute odluke, kao i zadovoljstvo što će se nacionalne selekcije najuspešnijeg sporta u Srbiji pripremati baš na bazenima USC Voždovac.

Predsednik VSS Viktor Jelenić je izrazio zahvalnost opštini Voždovac i predsedniku opštine, istakavši da je ovo jedan od ključnih stvari za kontinuitet osvajanja medalja na najvećim takmičenjima i izrazio želju i nadu da će se ovaj trend koji je započela opština Voždovac nastaviti i u drugim lokalnim samoupravama , kako u Beogradu, tako i širom Srbije, jer to najtrofejniji sport i zaslužuje.

BONUS VIDEO: Stefan Janković posle osvajanja titule sa Crvenom zvezdom

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.