SVETSKI ŠAMPION POD ISTRAGOM: Nikad nije pao na doping testu tokom karijere, ali sada u penziji mu preti 8 godina kazne!
Foto: AP

Da li je sada pao?

SVETSKI ŠAMPION POD ISTRAGOM: Nikad nije pao na doping testu tokom karijere, ali sada u penziji mu preti 8 godina kazne!

On i njegov kolega iz štafete su pod istragom zbog povezanosti s nutricionistom Gvidom Porcelinijem

Objavljeno:

Dvostruki svetski prvak u plivanju, Filipo Manjini suočava se sa osmogodišnjom suspenzijom zbog kršenja antidoping pravila, preneli su italijanski mediji.

"Gazeta delo Sport" je navela da je italijanska antidoping agencija zatražila osmogodišnju suspenziju za Manjinija i četvorogodišnju za njegovog kolegu iz štafete Mikelea Stanućija.

Filipu Manjiniju preti osmogodišnja suspenzija
Filipu Manjiniju preti osmogodišnja suspenzijafoto: AP

Obojica plivača su pod istragom italijanske antidoping agencije još od prošlog oktobra zbog povezanosti s nutricionistom Gvidom Porcelinijem, koji je pod istragom zbog navodne distribucije ilegalnih supstanci.

Konačna odluka o eventualnoj kazni trebalo bi da bude doneta u septembru. I Manjini, koji se penzionisao, i Stanući ranije su tvrdili da nisu uradili ništa loše.

Filipo Manjini je dva puta bio svetski šampion
Filipo Manjini je dva puta bio svetski šampionfoto: AP

Manjini je dvostruki svetski šampion na 100 metara slobodno. On je zlatne medalje osvajao na Svetskim prvenstvima 2005. i 2007. Manjini nikada u karijeri nije pao na doping testu i bio je otvoreni kritičar dopinga.

Stanući je bio deo štafete 4x100 metara slobodno na Svetskom prvenstvu 2015. godine kada je Italija osvojila bronzanu medalju.

BONUS VIDEO: Policija morala da reaguje kod navijača Zvezde

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.