Srpski selektor je imao snažnu poruku za svoje igrače: Ne postoje šampioni bez pritiska!

Traži samo borbu

Srpski selektor je imao snažnu poruku za svoje igrače: Ne postoje šampioni bez pritiska!

Dejan Perić je u svom obraćanju javnosti silno motivisao svoje rukometaše pred utakmicu koja odlučuje o opstanku na Evropskom prvenstvu
Objavljeno: 14:15h

Seletkor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić izjavio je da plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva u Poljskoj zavisi samo od njegove ekipe i da u utakmici poslednjeg kola protiv Makedonije očekuje bespoštednu borbu pošto bi taj duel mogao da obeleži karijere svakoga u srpskom timu. - Moramo da nađemo način da izađemo iz grupe, u skladu sa našim ciljem, plasmanom na Olimpijske igre. Znamo šta bi značio neodlazak na to takmičenje i mnogo toga je bačeno na jednu utakmicu. Sve zavisi od nas. Pokazali smo da imamo kvalitet. Postoji velika želja da se ciljevi dostignu - rekao je Perić.

Rukometaši Srbije u utorak od 18.15 igraju protiv Makedonije utakmicu poslednjeg, trećeg kola. Obe ekipe su pretrpele po dva poraza u grupi, pa će pobeda im biti potrebna za plasman u drugu fazu. - Niko nije uspeo kada je nešto zavisilo od njega, a da nije u to verovao. Ne znam šampiona bez pritiska. Ne znam uspešne ekipe koje nisu znale da se nose sa stresom i imperativom pobede. Nije sramota izgubiti od Francuske. Oni nisu reper za neke stvari. Naša reprezentacija će protiv Makedonije izaći na teren s velikom željom i motivom da ostane na velikom takmičenju. Verujem u svoje igrače - rekao je Perić.
Perić je naveo da je golman Darko Stanić "neupitan, jedinstven i poseban" i da će biti zabeležen u analima svetskog rukometa. - Odbrana će pokušati da mu olakša posao. Respekt koji ima kod većine igrača makedonske selekcije je zaslužen. Metalurg i Makedonija su klub i zemlja koji Darka pamte. On od sebe mnogo očekuje, dobro zna koliki impuls daje ekipi svojim učinkom. Ova utakmica, po mnogo čemu, može obeležiti naše karijere. Od igrača tražim da izgaraju jedni za druge. Samo disciplinovan tim može daleko. Na dobrom smo putu - rekao je on. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.