Srbi čekali dve četvrtine, pa za samo jednu uništili Francuze! (FOTO)

EP U VATERPOLU, 5. DAN

Srbi čekali dve četvrtine, pa za samo jednu uništili Francuze! (FOTO)

Nova ubedljiva pobeda "delfina", ali su se ovog puta prilično namučili da dođu do nje
Objavljeno: 21:38h

Nisu ličili na sebe čitave dve četvrtine, a onda u jednoj pokazali svoju snagu i rešili utakmicu. To su vaterpolisti Srbije koji su došli i do treće ubedljive pobede na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Pred "delfinima" je ovog puta pala Francuska 16:8. Ma koliko krajnji rezultat bio ubedljiv, nisu igrali kako se očekivalo izabranici Dejana Savića i prilično su nervirali našeg selektora svojim propustima u odbrani kojima su dozvoljavali Francuzima da dolaze do lakih golova.

Tokom čitave dve četvrtine je delovalo kao da su uspavani srpski vaterpolisti koji dozvoljavaju olako protivniku da povede. Ipak, čini se da je trenutak odluke bio pogodak našeg najboljeg igrača večeras, Andrije Prlainovića, samo sekund pre kraja drugog perioda igre. Od tog trenutka su zaigrali kako umeju i već u sledećem delu meča obezbedili trijumfa, a do kraja su napravili seriju od 9:2 i došli do ubedjive pobede.
Printscreen/microplustiming.com
Delfini će u četvrtifinalu igrati protiv Slovačke, poslednjeplasirane reprezentacije u grupi A, a taj meč se igra u subotu od 18.45.
Printscreen/microplustiming.com
TOK MEČA 16:8 - I još jednom Dušan Mandić stavlja tačku na ovaj meč. 15:8 - Nema čekanja, stiže odgovor u režiji tandema Prlainović - Filipović.
14:8 - Uspevaju Francuzi konačno da prekinu seriju srpskih vaterpolista i postignu gol. 14:7 - Fantastičan lob našeg kapitena Živka Gocića. 13:7 - Miloš Ćuk daje svoj prvi gol na meču. 12:7 - Opet asistira Andrija Prlainović, a Nikić prosleđuje loptu u mrežu.
11:7 - Nikola Jakšić se po drugi put na utakmici upisuje u strelce. 10:7 - Sada se lakše diše, konačno smo uspeli da se odlepimo i dođemo do veće prednosti. Stefan Mitrović je strelac.
9:7 - Andrija Prilainović je naš najbolji igrač večeras, daje golove i asistira. 8:7 - Milan Aleksić za novo vođstvo. 7:7 - Još jedno izjednačenje na meču. Krusilat koristi igrača više u bazenu. 7:6 - Bravo Andrija! U poslednjoj sekundi, maltene, druge četvrtine, Prlainović trese mrežu francuskog golmana.
6:6 - Jak odgovor "trikolora" koji preko Tiboa u poslednjem minutu drugog perioda još jednom poravnava rezultat. 6:5 - Francuzi koriste igrača više posle isključenja Mitrovića i smanjuju zaostatak. 6:4 - Jakšić nam donosi prvi put na meču dva gola prednosti. 5:4 - Konačno smo se trgli i krenuli da igramo. Andrija Prlainović se upisuje u strelce.
4:4 - Konačno dočekasmo Filipa Filipovića koji izjednačuje na startu druge četvrtine. 3:4 - Novi preokret na meču u režiji gostiju. Blari fenomenalnom šraubom vara našeg golmana. 3:3 - Sjajna akcija "galskih petlova" i sa pozicije "sidraša" pogađa kapiten Kamarasa.
3:2 - Odmah odgovara na drugoj strani Dušan Mandić svojom topovskom levicom. 2:2 - Haz je oprobao svoj šut iz daljine i doneo izjednačenje Francuzima. 2:1 - Stefan Mitrović preokreće rezultat. Opet smo iskoristili igrača više.
1:1 - Odlična akcija sa igračem više na centra i Nikić poravnava rezultat. 0:1 - Francuzi dolaze do vođstva preko Krusilata koji je lobovao našu odbranu. Hrvati su posle poraza od Srbije 13:6, iskalili bes nad našim večerašnjim protivnikom (20:5), kao i nad Maltom (22:2) u toku današnjeg dana, dok je Francuska posle tog teškog poraza savladala nesrećne Maltežane sa 17:7. Trenutno stanje u našoj grupi izgleda ovako.
Printscreen/Flashscore.com
20:10 - A istu stvar uspela je i ženska reprezentacija.

20:00 - Podsetimo se velikog derbija Srbije
Hrvatske

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.