NEMANJA MATIĆ VAS POZIVA NA SPORTSKE IGRE MLADIH: Prijavite se, čekamo vas... (VIDEO)
Foto: Sportske igre mladih

NAVALITE, KLINCI!

NEMANJA MATIĆ VAS POZIVA NA SPORTSKE IGRE MLADIH: Prijavite se, čekamo vas... (VIDEO)

Vrednost projekta Igara su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope

Objavljeno: 11:18h

Vreme je za nove Sportske igre mladih, koje počinju 11. maja u 11 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Opština Čajetina biće među 20 gradova i opština u Srbiji u kojima se održavaju Sportske igre mladih u kojima će ućestvovati preko 1000 mališana iz cele Srbije.

Ambasador ovogodišnjih Igara je proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Matić, koji je pozvao omladinu da se prijavi na ovo međunarodno takmičenje i okuša sreću u sportskom nadmetanju sa vršnjacima.

Za one koji ne znaju: Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Ove godine Sportske igre mladih u Srbiji slave 5. rođendan, u Hrvatskoj 22. a u Bosni i Hercegovini 8. Sportske igre mladih podržane su od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Članice su Sportskog saveza Srbije i Saveza za školski sport Srbije.

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije ove godine održava se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije među kojima je i opština Čajetina. Opština Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom opštine Čajetina, u petak 11. maja sa početkom u 11 časova na Kraljevom trgu na Zlatiboru biće domaćin manifestacije i organizovati svečano otvaranje Sportskih igara mladih u kojima će učestvovati više od hiljadu mališana iz cele Srbije. Nakon ceremonije otvaranja Igara, deca će se takmičiti u zadatim disciplinama na sportskim terenima na Zlatiboru.

Cilj Sportskih igara mladih Srbije je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope. Sportske igre mladih podržava :

Evropski parlament Vlada Ruske Federacije Međunarodni olimpijski komitet Svetska fudbalska federacija Premijer liga Svetska rukometna federacija i mnogi drugi...

Manifestacija je regionalnog nivoa i veoma je važna. Ovo nije obično takmičenje dece, već spajanje dece regiona.

Sportske igre mladih pridružuju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u zaštiti dece i mladih od nasilja i razvijanju pozitivnog sistema vrednosti.

U 2018.godini Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara održaće se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije.

U još 20 mesta održaće se turniri u malom fudbalu Koka Kola Kup Srbije 2018. a u još 20 mesta u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije, organizuju se promotivne aktivnosti i takmičenje u atletici i između dve vatre.

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region zakazano je za 25.maj u 10 časova, na Centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici.

DRŽAVNO FINALE SIM SRBIJE 2018. održaće se u periodu od 23.jula do 29.jula u Beogradu.

VELIKO MEĐUNARODNO FINALE, na kome učestvuju pobednici iz Srbije, Hrvatske i BIH, u 10 sportova, na programu je u Splitu, od 20.08. do 26.08.2018. godine.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Čajetina - Opština za primer", podržanog od strane Opštine Čajetina.

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti zaustavio saobraćaj da bi se slikao sa fanovima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.