BEZ SIMBOLA KOSOVA U NOVOM SADU: Karatisti iz samoproglašene države mogu samo pod ovim uslovima na EP!
Zastava samoproglašene države Kosovo, Foto: EPA/Petrit Prenaj

Odluka je jasna

BEZ SIMBOLA KOSOVA U NOVOM SADU: Karatisti iz samoproglašene države mogu samo pod ovim uslovima na EP!

Oni će moći da učestvuju samo statusno neutralno, pod svojim imenom i prezimenom ili pod obeležjima Evropske karate federacije

Objavljeno:

Kosovski karatisti se spremaju za dolazak u Srbiju, gde će u Novom Sadu biti održano Evropsko prvenstvo, ali obeležja njihove samoproglašene i od strane Srbije nepriznate države, neće moći da ističu.

Tako je poručeno iz Karate saveza Vojvodine i Organizacionog odbora predstojećeg šampionata za karatiste, a sve u skladu s preporukom Vlade Srbije.

Dakle, oni će moći da učestvuju samo statusno neutralno, pod svojim imenom i prezimenom ili pod obeležjima Evropske karate federacije i nije moguće da nastupaju pod bilo kakvim simbolima samoproglašene države Kosovo.

- Mi smo o svemu obavestili evropsku kuću karatea. Slavoljub Piper, predsednik karate federacije Srbije, predočio je Špancu Antoniju Espinozi, predsedniku Svetske i Eropske karate federacije, da bi dolazak ekipe tzv. države Kosovo nama predstavljao problem. S druge strane, može da se desi da ne dođu ni u Novi Sad. Preostaje nam jedino da čekamo i da vidimo rasplet događaja rekao je Strahinja Tepavčević, član Organizacionog odbora, za "Novosti".

Do sada je stigla 51 prijava za takmičenje, a među njima je i aplikacija iz Prištine. Tepavčević je podsetio da se reprezentacija takozvanog Kosova nije pojavila na Balkanskom prvenstvu u Beogradu, proteklog vikenda.

BONUS VIDEO: Novak Đoković na druženju sa novinarima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.