DOKTOR ROSI I MARKEZ OPET U KLINČU: Italijan javno priznao da se plaši za sebe, dok vozi pored njega! (VIDEO)
Foto: EPA/Nicolas Aguilera

karambol U moto GP-u

DOKTOR ROSI I MARKEZ OPET U KLINČU: Italijan javno priznao da se plaši za sebe, dok vozi pored njega! (VIDEO)

Španac preagresivnom vožnjom dva puta u toku trke ugrozio duge vozače

Objavljeno: 10:33h

U šampionatu Moto GP, na velikoj trci Argenine tokom velike borbe za šestu poziciju, Markez je izveo agresivan napad u кrivini 13, nateravši Rosija da izađe sa staze, nakon čega je Italijan pao.

Rosi je posle trke izjavio da se ne oseća sigurno kada vozi pored Markeza i da je on svojom opasnom vožnjom uništio ovaj sport. - Uništio je naš sport. Nikad nema nimalo poštovanja za svoje protivnike. Kada vozite 300 km/h morate da poštujete rivale, ovako nema smisla. Svakome može da se dogodi da napravi grešku na kočenju i da dođe do kontakta, to je trkanje, ali on je od petka imao incidente sa Vinjalesom, Doviciozom, sa mnom. Tokom trke je namerno uleteo u četvoricu vozača. To nije greška jer postavlja nogu između motora jer zna da neće pasti. Plašim se kada sam na stazi sa Markezom, kada vidim njegovo ime na tabli uplašen sam jer znam da će krenuti na mene - izjavio je Rosi.

Vozač Honde je kroz cilj prošao kao peti, ali je kažnjen sa 30 sekundi zbog "neodgovornje vožnje", pa je na kraju trku završio kao 18, ispred Rosija. - Nisam uradio ništa ludo. Ono što se dogodilo sa Valentinom je bila greška, posledica stanja staze. Taj deo je bio suv, ali sam ja prešao preko mokrog dela, pustio sam kočnice. Ok, imao sam kontakt, ali sam pokušavao da skrenem i onda video da je on pao. Pokušao sam da se izvinim - rekao je Markez.

Osim sa Rosijem, Španac je u toku trke imao kontakt i sa Alešom Espargarom, zbog čega je kažnjen i u toku trajanja trke. - To je moja najveća greška. Vozio sam četiri sekunde brže i nisam shvatio. Kada si toliko brži od drugih onda je pomalo teško, trudio sam se da izbegnem kontakt. Žao mi je - dodao je vozač Honde.

A mišljenje o celoj situaciji je izneo i direktor Jamahinog Moto GP tima Lin Džarvis.

- Kao tim ne možemo da prihvatimo ovakve poteze Markeza. Ono što je uradio dva puta na trci je neprihvatljivo. Prvo sa Alešom Espargarom, a onda sa Valentinom, koji je mogao da se povredi. Jasno smo istakli svoje mišljenje čelnicima trke, i Rosi je bio direktan. Moraju da odluče da li mogu nešto da urade dodatno, jer je već kažnjen sa 30 sekundi. Valentino mi je rekao da je Markez veoma opasan i da se plaši da vozi blizu njega na stazi. To mora biti rešeno u budućnosti, ne samo zbog nas, nego zbog celog Moto GP-a.

Markez je posle trke krenuo do Jamahinog boksa, verovatno da se izvini Rosiju, ali mu nije dozvolio pristup Rosijev najbliži saradnik Učio Saluči.

- Nisam zainteresovan za razgovor sa Hondom ili Markezom. Pokušao je da uđe u naš boks, ali nije bio trenutak za to - dodao je Jamahin rukovodioc. Rivalitet i netrpeljivost između Rosija I Markeza traje već nekoliko godina unazad, te su njih dvojica vec imali nekolicinu incidenata u kojima su zajedno učestvovali. Između ostalog Markez je Rosija koštao titule 2015. kada je zbog izbacivanja Markeza sa staze u kvalifikacijama za veliku trku Malezije, Rosi ''popio''penal, koji ga je na kraju koštao titule šampiona.

BONUS VIDEO: Bakljada Pobunjenih Grobara na meču Partizan - Borac

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.