NAJAVILI DOLAZAK! Novi skandal na pomolu, sportisti tzv. Kosova stižu u Srbiju! (FOTO)
Navijači Kosova i Albanije, Foto: Reuters, AP

da li će vlada reagovati?

NAJAVILI DOLAZAK! Novi skandal na pomolu, sportisti tzv. Kosova stižu u Srbiju! (FOTO)

"Ako srpska federacija smatra da postoje pretnje ili da su naši sportisti u opasnosti, onda treba da preduzme mere opreza"

Objavljeno:

Kosovski karate savez (KKS) učestvovaće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, koje se održava od 9. do 13. maja, tvrdi sekretar KKS Nazmi Gaši.

- Kosovski karate savez doći će na prvenstvo u kompletnom sastavu sa svojim sportistima, zvaničnicima, sudijama, selektorom i trenerima, kao što bi inače otišao na bilo koje drugo lokalno, evropsko ili međunarodno takmičenje - rekao je Gaši za beogradski "Danas".

foto: Profimedia

Upitan da li je njegova organizacija razgovarala sa Karate federacijom Srbije (KFS) o mogućim bezbednosnim rizicima, sekretar KKS-a navodi da je bezbednost učesnika isključivo obaveza domaćina.

- Ako srpska karate federacija smatra da postoje pretnje ili da su naši sportisti u opasnosti, onda treba da preduzme mere opreza kako bi takmičari sa Kosova imali jednake šanse kao i ostali da se bore za olimpijske poene - rekao je Gaši.

foto: Dado Đilas

Predsednik Karate Saveza Srbije Slavoljub Piper u sredu je rekao za Tanjug da će najkasnije za mesec dana biti poznato da li će kosovski karatisti učestvovati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

On je istakao da još mesec dana traje prijava za kontinentalni šampionat i da trenutno ne zna iz kojih zemalja će karatisti doći u Srbiju, iz više razloga, a jedan od njih su finansije.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako se tetovira Ljubomir Fejsa!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.