SRPKINJE STALE U KVALIFIKACIJAMA: Jedna diskvalifikovana, a druga je imala prejaku grupu!
Maja Ćirić i Tamara Salaški su u kvalifikacijama završile učešće na Svetskom dvoranskom prvenstvu, Foto: AP/EPA/Srđan Šuki

Šteta

SRPKINJE STALE U KVALIFIKACIJAMA: Jedna diskvalifikovana, a druga je imala prejaku grupu!

Ćirić i Salaški su završile učešće na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu

Objavljeno:

Srpske atletičarke Tamara Salaški i Maja Ćirić nisu uspele da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u dvorani trke na 400 metara koje se održava u Birmingemu.

Salaški je trčala u petoj kvalifikacionoj grupi i zauzela peto mesto s vremenom 53 sekunde i 61 stotinku, što nije bilo dovoljno da se nađe među 18 najbržih na svetu. Ona je u ukupnom plasmanu zauzela 24. mesto.

Maja Ćirić trčala je u šestoj grupi u kojoj je zauzela treće mesto s rezultatom 54 sekunde i tri stotinke. Ona je, međutim, nakon trke diskvalifikovana, najverovatnije zbog gaženja linije druge staze.

Maja Ćirić je posle trke diskvalifikovana
Maja Ćirić je posle trke diskvalifikovanafoto: AP

- Za mene je ova konstrukcija krivine nešto novo i verovatno je to bio jedan od razloga što sam gazila liniju. Da sam bila 5. ili 6. staza, bila bih sigurno druga u grupi i time prošla dalje. Ovo takmičenje je za mene bilo veliko iskustvo, koje ću upotrebiti korisno na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Ova sezona je moja najbolja sezona i uradiću sve da budem još bolja - rekla je Ćirićeva.

Sa druge strane Salaški je srećna zato što je sezona u dvorani završena, jer bolje rezultate postiže na otvorenom.

- Drago mi je da je sezona u dvorani završena. Trudila sam se da taj prvi krug bude brži, ali imala sam jaku grupu, nemam baš puno sreće sa grupama. Na kraju završila sam sa rezultatom 53.61s. Srećna sam što sam sezonu završila zdrava i jedva čekam da krenem sa pripremama za Berlin - rekla je Salaški.

Tamara Salaški mnogo više voli da trči na otvorenom
Tamara Salaški mnogo više voli da trči na otvorenomfoto: Fonetap

U polufinale na 400 metara prolazile su prve dve atletičarke iz svake i šest najboljih po rezultatu.

Od srpskih atletičara u subotu će u Birmingemu nastupiti Asmir Kolašinac u bacanju kugle, dok će u nedelju na zaletište skoka u dalj Ivana Španović.

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.