POBUNA! Na pomolu je velika SRAMOTA za srpsko plivanje! (FOTO)
Foto: AP

ujedinili se asovi

POBUNA! Na pomolu je velika SRAMOTA za srpsko plivanje! (FOTO)

Najbolji srpski plivači se oglasili saopštenjem u kojem su pričali o problemima koje imaju sa Savezom

Objavljeno:

Srpski plivači Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Velimir Stjepanović, Stefan Šorak, Vuk Čelić, Uroš Nikolić, Andrej Barna, Sebastian Sabo i Lazar Zlatić izdali su saopštenje za javnost u kojem su istakli lošu situaciju i odnos koji Savez ima prema njima.

- Ovim putem mi, dole potpisani plivači, želimo da izrazimo veliko nezadovoljstvo. Loša komunikacija nas plivača sa kancelarijom Saveza (u nekim slučajevima i bez adekvatnog ili bez ikakvog odgovora na mejlove);

- Organizacija odlaska na Svetsko prvenstvo (u nekoliko grupa redovnom linijom Beograd-Budimpešta);

- Odlazak zvaničnih lica Saveza ranije na takmičenje da bi nas dočekali adekvatno i opet uz propuste, a plivači koji plivaju trke dolaze 12 sati pre trke na prvenstv.u

- Problem sa opremom za EP koje se održava u Danskoj (u kontaktu sa Savezom dobijamo odgovor da je Arena poslala opremu koju su oni sami poslali, od Arene dobijamo odgovor da su poslali isključivo opremu koju je Savez tražio, pritom devojka iz Arene koja je bila voljna da pomogne posle razgovora sa Savezom više nije imala namere da nam pomogne);

Pešić je pročitao izjavu igrača Čuke koji je napravio penal nad njim: Nije mogao da mu prećuti, ali je odgovor bio ironičan! (FOTO)

- Saznajemo planove putovanja u poslednji čas;

- Nameću nam se fizioterapeuti ili maseri koji nisu radili sa nama, a problem je kada mi tražimo da ide čovek koji radi sa svima nama dugi niz godina" -navodi se u saopštenju.

foto: AP

- Nije prvi put da mi plivači dolazimo u situaciju da pred velika takmičenja moramo da se 'borimo' sa ovakvim problemima. Smatramo da je naša obaveza da plivamo i ne razmišljamo o ovakvim stvarima. Isto tako smatramo da ako neko ima pravo da kaže svoje mišljenje to smo onda mi plivači i da mi imamo pravo na mišljenje. Sumnjam da neko zna tačne potrebe nas plivača osim nas samih, a mi ni u jednom trenutku nismo upitani. Plivače zanima zašto ih nadležni izbegavaju, a pritom se od njih očekuje dobri rezultati. Takođe, navode da im se stavlja do znanja da od njihovih rezultata zavise finansije i ugovori koje Savez ima - piše u saopštenju.

Potom su naši asovu i pitali savez...

- Molim vas da nam kažete koje je idealno rešenje za sve da se ove greške više ne ponavljaju. Ako je rešenje da se napravi sastanak svih nas zajedno mi smo voljni da se sastanemo I da razgovaramo otvoreno na ovu temu, mada je takav sastanak već jednom bio održan pa nije urodio plodom.

BONUS VIDEO: Stefan Peno posle pobede Srbije nad Gruzijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.