SVAKA ČAST! Srpski strelci su se već prvog dana Svetskog kupa okitili medaljama!
Foto: Fonet

ODLIČNO!!!

SVAKA ČAST! Srpski strelci su se već prvog dana Svetskog kupa okitili medaljama!

Na finalnom turniru učestvovalo je osam timova, po četiri najbolja sa svetskih kupova u Nju Delhiju i Gabali. Finale je donelo veliku borbu za zlato

Objavljeno:

Već prvog dana finalnog turnira Svetskog kupa srpski strelci su se okitili medaljom jer je par Andrea Arsović - Milutin Stefanović osvojio srebrno odličje u takmičenju mikseva vazdušnom puškom, koje je prvi put bilo sastavni i zvanični deo programa finala Svetskog kupa.

Prvo mesto osvojio je par Kina 1, a treće Kina 2, saopštio je Streljački savez Srbije.

Na finalnom turniru učestvovalo je osam timova, po četiri najbolja sa svetskih kupova u Nju Delhiju i Gabali. Finale je donelo veliku borbu za zlato.

foto: Reuters

Kina 1 je najbolje počela, ali sredinom finala na prvo mesto su izbili Arsović i Stefanović, Kinezi su se kasnije vratili na čelnu poziciju, ali sa vrlo malom prednošću nad srpskom ekipom.

Tandem strelaca iz Kine je zlato obezbedio tek na kraju, oboje su bili precizniji od naših reprezentativaca u poslednje tri serije.

Za šampionski tim gađali su mladi 20-godišnji strelci Mingjang Vu i Buhan Song, koji su se nedavno pojavili na svetskoj sceni, ali kao i mnogi kineski takmičari vrlo brzo počeli su da nižu velike uspehe.

U sredu, drugog dana finala Svetskog kupa Srbiju će predstavljati jedan strelac, ponovo Milutin Stefanović koga očekuje ojedinačno takmičenje vazdušnom puškom.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.