VELESILA! Reprezentacije Katalonije u košarci i fudbalu bile bi SUROVE i potpuno bi promenile svetski sportski poredak! (VIDEO)
Foto: REUTERS/Albert Gea

zanimljivo

VELESILA! Reprezentacije Katalonije u košarci i fudbalu bile bi SUROVE i potpuno bi promenile svetski sportski poredak! (VIDEO)

Šta bi bilo, kad bi bilo... Obe reprezentacije deluju veoma zanimljivo! I više!

Objavljeno:

U nedelju 1. oktobra održan je referendum u Barseloni.

Kako je pala odluka u Barsi da se igra meč sa Palmasom... Niko nije znao šta da radi, svi gledali u Mesija! (VIDEO)

Na njemu se glasalo o sudbini Katalonije, a glasački dan je prošao uz dosta incidenata. Na kraju, portparol regionalne vlade Katalonije Žordi Turul je rekao novinarima da je 90 odsto od 2,26 miliona Katalonaca koji su glasali u nedelju, zaokružilo 'Da' na glasačkim listićima, za nezavisnost.

foto: EPA/Quique Garcia
foto: EPA/Quique Garcia

Dok su Katalonci objavljivali da su 'odneli pobedu', španski premijer Marijano Rahoj, borac protiv katalonske autonomije i referenduma o nezavisnosti, nije se oglašavao do konačanja glasanja, a onda se pojavio i poručio da 'nikakv referendum nije održan u Kataloniji'.

Igraju za milione, a oblače se kao... Okupili se reprezentativci Srbije, jedan izgleda kao da je krenuo na metal koncert, a šta reći o OVIM cipelama? (FOTO)

Kako će sve ovo uticati na sport?!

BJEKOVIĆ JE BOG U NICI: Baloteli je mala beba za mene, ja sam bio gori! Francuzima otkrio svojih idealnih 11 i među njima šok!

Već u nedelju pojavio se prvi problem. Barselona nije želela da igra svoju utakmicu protiv Las Palmasa, pa su čelni ljudi Primere izdali naređenje da utakmica mora da se odigra pred praznim tribinama.

To je izazvalo veliko negodovanje svih Katalonaca, pa je trener Mančester Sitija Pep Gvardiola izjavio:

- Ja uopšte ne bih igrao utakmicu Barselona - Las Palmas. Ako igrate tu igru, igrate je pred navijačima bez obzira na to koje su posledice.

foto: Reuters

Takođe, fudbalska reprezentacija Španije ostala je bez stuba odbrane Đerara Pikea koji je odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.

foto: AP

Bez koga bi još mogla da ostane fudbalska reprezentacija Španije i kako bi izgledao nacionalni tim Katalonije?!

Bivši igrač Arsenala i Galatasaraja zaražen HIV-om?

Najveći udarac Španija je sigurno doživela odlaskom Pikea. Ipak, pored Pikea za Kataloniju bi mogli da nastupe i Sesk Fabregas, Buskets, Bartra i Alba.

foto: Reuters

Takođe tu su igrači poput Ćavija, Bojana Krkića, Beljerina, Delofeua i Telja, a mrežu Katalonije mogao bi da čuva golman Reala Kiko Kasilja.

foto: Profimedia

Startnih 11 Katalonije izgledalo bi ovako:

Kiko Kasilja - Beljerin, Pike, Bartra, Alba - Buskets, Ćavi, Fabregas - Delofeu, Bojan Krkić, Teljo.

Selektor ovog tima mogao bi da bude Pep Gvardiola. Definitivno reprezentacija koja bi mogla da uđe u sam krem svetskog fudbala.

Sa druge strane sastav Španije bi verovatno izgledao ovako:

De Hea - Karvahal, Serhio Ramos, Načo, Aspilikueta - Saul Nigez, Inijesta, Asensio, Isko, Silva - Morata.

foto: Reuters

Španci bi bili oslabljeni, ali imali bi veliki kvalitet i sigurno bi se borili za titule na Svetskom i Evropskom prvenstvu.

Ko zna, možda bi se i u finalu sastale ove dve ekipe...

Sa druge strane košarkaška reprezentacija Španije bi doživela dosta jači udarac.

Pre svih, braća Gasol su rođena u Barseloni i verovatno bi igrali za novonastalu reprezentaciju, a to bi bio jako težak udarac za Crvenu furiju.

Mesto u prvoj petorci Katalonije imao bi i Pau Ribas, a igru bi organizovao niko drugi do plejmejker Minesote Riki Rubio.

Poslednji član prve petorke Katalonaca po proceni Espresa bio bi Ćavi Rabaseda.

Španija bi bila drastično oslabljena neigranjem braće Gasol i Rikija Rubija, ali bi ponovo imali jaku reprezentaciju.

Braća Vili i Huan Hernangomez, Serhio Rodrigez, Fernando San Emeterio, Rudi Fernandez, Serž Ibaka, Nikola Mirotić... Sve ovo su igrači koji ulivaju strah u kosti protivnicima.

foto: Reuters

Odvajanje Katalonije od Španije izazvalo bi sasvim sigurno velike promene u sportu. Ipak, obe reprezentacije deluju i više nego kvalitetno i moglo bi lako da se desi da često igraju jedni protiv drugih u završnici velikih takmičenja.

Ko bi pobedio?! To ne možemo da procenimo, ali verujemo da bi susreti ove dve ekipe bili veoma kvalitetni i puni emocija!

BONUS VIDEO: Nemanja Matić na okupljanju reprezentacije Srbije

(Ž.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.