Zbog njega smo se devedesetih radovali više nego zbog SEGA MEGA DRAJVA, onda je skroz nestao! Gde je i šta sada radi legenda srpske odbojke? (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

LEGENDA

Zbog njega smo se devedesetih radovali više nego zbog SEGA MEGA DRAJVA, onda je skroz nestao! Gde je i šta sada radi legenda srpske odbojke? (FOTO)

Kada ga se budete setili, obuzeće vas osećaj nostalgije i velike sreće...

Objavljeno:

Nikola Grbić, Vanja Grbić, Vasa Mijić, Goran Vujević, Đula Mešter, Ivan Miljković, Andrija Gerić - samo su deo najbolje generacije u istoriji naše odbojke, koja je za dve godine (2000. i 2001.) osvojila olimpijsko, pa evropsko zlato.

Momci koji su tada branili boje naše države, kako god se ona zvala (Jugoslavija u tom momentu), postali su legende sporta na ovim prostorima, i njihovo ime je zauvek upisano u istorijske knjige i to podebljanim slovima.

Međutim, iako legende, neki od njih su se potpuno povukli sa medijske i sportske scene i veoma retko su mogli da budu viđeni u javnosti.

foto: Dragana Udovičić

Jedan od takvih je i Đula Mešter, srednji bloker mađarskog porekla, koji je učestvovao u oba ta uspeha, a osvojio je još deset medalja drugih boja, što sa SCG, što sa Jugoslavijom.

Momenat za istoriju! Ovako su odbojkaši poslednjim atomima snage zadali fatalan udarac Belgijancima! (FOTO)

Đula Mešter je sa reprezentacijom Jugoslavije osvajio zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Sidneju 2000, bio je deo generacije koja se okitila srebrom u Atlanti 1996, a među značajnim uspesima su još zlato sa Prvenstva Evrope u češkoj Ostravi (2001), srebro sa Prvenstva sveta u Japanu (1998), bronze iz Svetske lige (2002, 2004) i srebro sa istog takmičenja (2003).

foto: Nebojša Mandić

Inače, iako ga neko vreme nije bilo, krajem januara 2017. godine postao je potpredsednik u Odbojkaškom savezu.

ŠAMPION, LJUDINA, GOSPODIN! Srbija je bila na ivici ambisa, a onda je Grbić pokazao ko je i šta je! (FOTO)

Proslavljeni reprezentativac je dobio jednoglasnu podršku delegata na Skupštini Odbojkaškog saveza Srbije i na taj način izabran je automatski i u rukovodeći organ - Izvršni odbor.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.