Uzbekinstanac sanja reprezentaciju Srbije! Ovaj momak će nam doneti mnogo radosti!
Foto: Reuters

uskoro dobija papire

Uzbekinstanac sanja reprezentaciju Srbije! Ovaj momak će nam doneti mnogo radosti!

- Srbija je mnogo lepa zemlja, klima mi se baš dopada

Objavljeno:

Tekvondo u Srbiji važi za jedan od uspešnijih sportova, a koliko se dobro radi najbolje se vidi i iz interesovanja stranih takmičara za treninge u našoj domovini.

U Tekvondo klubu Galeb tokom priprema se može videti veliki broj stranaca, a jedan od njih na putu je da nam postane zemljak.

Dimitri Nagaev (18) iz Uzbekistana je sa Galebovih kampova poneo toliko pozitivna iskustva da je poželeo da stalno trenira i radi sa stručnjacima iz ovog kluba.

Tadić i Nastasić znaju šta je potrebno za dobar rezultat reprezentacije u naredna dva meča! (FOTO) (VIDEO)

Od kada živiš u Beogradu?

- Zvanično sam se preselio 19.12.2014 godine. Pre toga sam sa roditeljima bio dva puta po nekoliko nedelja kako bih se uverio da je to zemlja za mene kao i Tekvondo klub "Galeb" zbog koga sam i odabrao zemlju Srbiju. Rođen sam u Taškentu u Uzbekistanu. Roditelji su se preselili u Izrael kada sam bio mali, a sada smo svi u Srbiji.

Koliko dugo treniraš tekvondo?

- U Izraelu sam trenirao jedanaest godina, a kada sam video na internetu i u drugim medijima da je u Srbiji tekvondo još na većem nivou imao sam veliku želju da se preselim ovde.

Kako ti je u Srbiji?

- Srbija je mnogo lepa zemlja, klima mi se baš dopada. Ljudi su društveni, svi su me veoma lepo prihvatili. Vidim da Srbija ima mnogo potencijala u mnogim oblastima. Takođe mi se dopada klima u Srbiji.

Kako su te prihvatili u klubu?

- Sjajno, već od prvog treninga. Kada sam ušao u salu već sam imao društvo. Znao sam ko su Milica Mandić i Tijana Bogdanović. Za njih zna ceo svet, a ja sam se odjednom našao na treningu sa njima. Ostatak ekipe je takođe jako dobar prema meni i osećam se kao da sam ceo život bio ovde.

Uskoro bi trebalo da dobiješ srpsko državljanstvo?

- Vrlo sam nestrpljiv i uzbuđen. Očekujem da će se to ubrzo završiti. Posle godinu dana života u Srbiji, želim da se takmičim za reprezentaciju Srbije. Uskoro će mi se taj san i ispuniti.

Koji ti je prvi cilj sa reprezentacijom Srbije?

- Medalja na Evropskom prvenstvo u olimpijskim kategorijama u oktobru ove godine.

Da li si naučio himnu za slučaj da medalja bude zlatnog sjaja?

- Nisam još celu, ali znam početak.

BONUS VIDEO: Aleksandar Prijović za Espreso na okupljanju reprezentacije

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.