STRAŠNA ISTINA SRPSKOG MMA! 90 odsto boraca je NA DOPINGU, a otkriveno je i kako se nameštaju mečevi! (VIDEO)
Foto: Natalija Atanacković

DUŠAN DŽAKIĆ ISKREN O SVEMU

STRAŠNA ISTINA SRPSKOG MMA! 90 odsto boraca je NA DOPINGU, a otkriveno je i kako se nameštaju mečevi! (VIDEO)

- Dakle, odradiš jak trening ujutru, da nisi na steroidima, uveče bi bio slomljen. Morao bi da čekaš sutradan, ili čak prekosutra. A, imaš meč za dva meseca - istakao je popularni Cyborg

Objavljeno:

Na pitanje novinara BALKAN INFO internet televizije da li ima nameštanja u MMA, kao i da li u ovom sportu ima dopinga, Džakić je imao interesantne odgovore.

- 90 odsto ljudi iz našeg regiona je na dopingu. Za njih sigurno znam da koriste nešto. Steroidi su lekovi nastali za ljude koji su preživeli neku traumu, povredu, koji se teško oporavljaju posle operacije. Oni uspevaju da sačuvaju mišićnu masu i kada ležite u bolnici, pa onda ne atrofirate. Kada sportista posle treninga uzme steroide, on se daleko brže oporavlja nego normalno, jer mu ništa nije atrofiralo. Dakle, odradiš jak trening ujutru, da nisi na steroidima, uveče bi bio slomljen. Morao bi da čekaš sutradan, ili čak prekosutra. A, imaš meč za dva meseca. Kada koristiš doping, odradiš jak trening ujutru, a uveče si svež. Niko to ne kontroliše, osim nekih jačih svetskih organizacija - istakao je Džakić razotkrivši veliki problem našeg sporta.

foto: Marina Lopicic

Što se tiče nameštanja mečeva, i tu je priča veoma zanimljiva, prema Duletovim rečima.

NEMA ŠTA DA SE LAŽEMO: Milojević otkrio šta ga IZLUĐUJE kod igrača Zvezde!

- Nema ono kao potplatiš sudiju, jer bi publika to primetila, pa se ne bi vraćala više na to takmičenje. Ali, npr, ti, ja i gospodin kamerman hoćemo da organizujemo događaj. I recimo, zovemo Dušana Džakića, jer je jedan od najboljih boraca u Srbiji. Da unajmiš još jednog dobrog borca protiv mene, treba ti mnogo para. Mnogo je jeftinije da unajmiš skupog borca, staviš naspram njega nekog jeftinijeg, što znači i slabijeg. To se zove "mismeč" (kao u košarci prim.aut.). Tako dovedete protivnika koji nije u sportskom smislu dorastao nekom drugom, pa zato veliki broj boraca ima dobar skor. Ja nemam takav skor, jer sam se borio u svim evropskim zemljama protiv domaćih boraca - dodao je popularni "Cyborg" u razgovoru za Balkan Info.

Ceo intervju pogledajte ovde. Verujte nam, nećete zažaliti. U komentarima nam pišite da li ste znali za ove malverzacije?

Inače, na naslovnoj fotografiji su Vaso Bakočević, najbolji Džakićev prijatelj u ovom sportu i Stefan Zvijer, koji su iskorišćeni čisto kao ilustracija, a ne želimo ni na koji način da insinuiramo da se oni bave nečasnim radnjama...

BONUS VIDEO: Koktel KSS povodom svetskog zlata u basketu 3x3 - Dušan Domović Bulut

(Espreso.co.rs/BALKAN INFO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.