Naše dame idu na Svetsko! Srpkinje demolirale Italijanke u Nišu! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

bravo!

Naše dame idu na Svetsko! Srpkinje demolirale Italijanke u Nišu! (FOTO)

Trijumf Srpkinja u niškoj hali "Čair" nije dolazio u pitanje nijednog trenutka

Objavljeno:

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je overila plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj pošto je i u revanšu baraža ubedljivo pobedila Italiju - 34:15 (14:4).

Trijumf Srpkinja u niškoj hali "Čair" nije dolazio u pitanje nijednog trenutka. Bez povređene Andree Lekić, praktično od starta utakmice koju je pratilo oko 1.500 gledalaca, izabranice selektora Ljubomira Obradovića su demonstrirale nadmoć u odnosu na gošće sa Apenina, čiju mrežu su rešetale do na kraju ubedljivih 34:15 . U prvoj utakmici, u Italiji, nekadašnje svetske vicešampionke su pobedile sa 33:23.

Prvi gol u revanšu postigla je Marina Dmitrović. Jovana Stojiljković je ubrzo povisila na 2:0, a Sanja Radosavljević na 3:0 posle samo tri minuta igre.

I dok je rasla prednost naših rukometašica, Italijanske sedam minuta nisu postigle gol, pa je njihov selektor Peter Nađi uzeo tajm-aut. Predah je na kratko doneo rezultat u vidu prvog gola, ali su Srpkinje nastavile istim, jakim ritmom i do desetog minuta stigle do 7:2.

foto: AP

Anđela Janušević je u 16. prekinula period od nekoliko minuta bez gola, realizujući brojčanu prednost na terenu posle prvog isključenja Italijanki. Ubrzo je i Katarina Krpež bila precizna dok je naša reprezentacija imala igračicu više, povećavši prednost na 9:2.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića nisu se zaustavljale, i pored osetnog vođstva. Za nekoliko minuta ispisale su na semaforu 11:3, što je bio znak za drugi tajm-aut gošći.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.