Srbija kadidat za domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine! (FOTO)

PODRŠKA OD BUBKE I KOA

Srbija kadidat za domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine! (FOTO)

Najviši zvaničnici Svetske i Evropske atletske federacije podržali odluku ASS-a da se kandiduje za domaćina planetarne smotre u dvorani
Objavljeno: 18:41h

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović najavio je da će se Srbija kandidovati za domaćina Svetskog dvoranskog prvenstva 2020. godine. Jevrosimović je to rekao u Vršcu, gde je održan Balkanski atletski kongres, na kome je odlučeno da će Srbija sledeće godine biti domaćin Balkanskog prvenstva u krosu i Balkanskog prvrenstva u juniorskoj konkurenciji.

Kako se navodi u saopštenju ASS-a, kongresu su prisustvovali predsednik Svetske atletske federacije lord Sebastijan Kou, potpredsednik te organizacije Sergej Bubka, predsednik Evropske atletske federacije Svein Arne Hansen i potpredsednik Dobromir Karamarinov. Karamarinov je nakon četvorogodišnjeg mandata na kongresu dobio novi mandat predsednika Balkanske atletske federacije.
Generalni sekretar ASS Slobodan Branković izabran je za potpredsednika, a istu funkciju dobio je i generalni sekretar Atletskog saveza Turske Fahretin Jildit. - Imenovanje za potpredsednika je velika čast za srpsku atletiku i ovo je put kojim je naša atletika krenula pre par godina. Očekuju nas velike organizacije događaja i takmičenja - rekao je Branković.
Predsednik IAAF Sebastijan Kou pohvalio je organizaciju kongresa. - Nisam ni sumnjao u dobru organizaciju ovog kongresa, nakon sjajnog Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine. Nadam se da će još uspešnija godina biti 2017, kada je planirano Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradskoj areni - rekao je Kou. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.