SELEKTOR SRBIJE OČAJAN: Šta još vaterpolistii treba da osvoje da bi im se pomoglo?

DOTAKLI SMO DNO

SELEKTOR SRBIJE OČAJAN: Šta još vaterpolistii treba da osvoje da bi im se pomoglo?

Dejan Savić objašnjava da je stanje u srpskom vaterpolu "dotaklo dno"
Objavljeno: 19:21h

Naša reprezentacija beleži neverovatne rezultate, obara rekorde i uvek plasira nove talente, ali kada se osvrnemo, vidimo da se polako bliži "gašenje" ovog sjajnog sporta u Srbiji. Selektor Dejan Savić rekao je novinarima u prostorijama Vaterpolo Saveza Srbije da su svi mogući apeli godinama u nazad od strane najjačih klubova i njega kao trenera Delfina bili potpuno neuspešni.

- Kada u poslednje dve godine sumiramo sve apele koje su upućivali klubovi poput Zvezde, Partizana i Radničkog, a nisu stigli do onih do kojih je trebalo, dovodi do stanja velike zabrinutosti - rekao je bivši trener Crvene zvezde. Savić je naveo kako reprezentacija pravi vanserijske rezultate, ali da ne zna koliko još snage imaju klubovi u Srbiji da se izbore sa ovakvom katastrofalnom situacijom. - Mi kao reprezentacija jesmo super, ali stanje u klubovima može da funkcioniše kao bumerang i da se odrazi na nacionalni tim - istakao je Savić.
Selektor je u potpunosti podržao Triglav ligu, tvrdeći kako će tu mlađi igrači imati velike šanse za napredak. - Sasvim je normalno da igraju regionalni šampionat kada nam je ovakvo stanje u domaćem prvenstvu. Mladi igrači moraju da imaju priliku za afirmaciju, a kada su tako jaki mečevi u pitanju, sigurno je da će uspeti u tome - rekao je legendarni bivši vaterpolista Partizana i Zvezde, Barselone, Pro Reka i drugih velikih ekipa. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.