Šok, suspendovan zbog dopinga: Srbija bez Nikolića na Olimpijskim igrama!
Suspendovan Uroš Nikolić, Foto: AP

nije dobro

Šok, suspendovan zbog dopinga: Srbija bez Nikolića na Olimpijskim igrama!

U njegovom organizmu je utvrđeno prisustvo pseuodoefedrina

Objavljeno: 15:18h

Uroš Nikolić, reprezentativac Srbije u plivanju, učesnik Olimpijskih igara u Tokiju i nesuđeni učesnik Igara u Parizu, suspendovan je na godinu dana zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci, saznaje Sport klub.

Tako je priča koju je Sport klub ekskluzivno objavio krajem marta dobila epilog. Tada smo napisali da je Uroš Nikolić, kao član srpske štafete 4 x 100 slobodno, bio pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi u februaru ove godine.

Tada je u njegovom organizmu utvrđeno prisustvo pseuodoefedrina. Uroš je koristio lek protiv alergije u kojem je bila prisustna određena doza nedozvoljene supstance.

Nikolić je odmah uložio žalbu i Svetska antidopng agencija (WADA) je prihvatila da se uradi takozvani „retroaktivni tue“, odnosno srpski reprezentativac je priložio svu dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u svrhu kliničkog lečenja.

Plivanje
Plivanjefoto: Profimedia

Obavljeno je i saslušanje pre nekoliko dana i tada je žalba odbačena, a Nikolić je suspendovan na godinu dana. Neće moći da se bavi plivanjem od 4. jula ove do 3. jula 2025. godine. Ovo je potvrdila i Antidoping agencija Srbije na svom sajtu.

Zanimljivo je da je Nikolić učestvovao na Evropskom prvenstvu u Beogradu, ali u Plivačkom savezu Srbije nisu hteli da rizikuju da ga stavljaju u štafetu 4 x 100 slobodno. Na kraju je umesto njega plivao Justin Cvetkov, i on je zajedno sa Andrejom Barnom, Velimirom Stjepanovićem i Nikolom Aćinom stigao do evropskog zlata.

Nikolić je stalni član srpske štafete od Svetskog prvenstva u Kazanju 2015. godine i ovo mu je prvi prekršaj ovakve vrste, koji ga je skupo koštao.

Bonus video:

01:17

PRIČA O ČOVEKU KOJI JE OSNOVAO PRVI FUDBALSKI KLUB U SRBIJI! Jović sa 4 oficira predvodio put na Olimpijske igre 1912. godine

(Espreso/Sportklub/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.