ANGELINI TOPIĆ POMEŠANA OSEĆANJA: Rušila sam čarapom...
Angelina Topić, Foto: MI News/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

sp u atletici

ANGELINI TOPIĆ POMEŠANA OSEĆANJA: Rušila sam čarapom...

Oglasila se posle dobrog rezultata u Škotskoj

Objavljeno:

Angelina Topić osvojila je peto mesto na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu u disciplini skok uvis.

Ona je po završetku takmičenja bila zadovoljna, ali je istakla i da je mogla da ostvari bolji rezultat.

- Utisci su okej, šta da kažem, jednostavno mora da se slegne još malo iz razloga što je skok uvis brutalna disciplina, išli smo zaista na sve ili ništa. Imala sam dosta problema sa zaletom zato što jer imam dugačak zalet koji se nije poklopio sa ovom dvoranom, dužina sa koje se zalećem je bila kratka za mene. Morala sam da krećem iz druge, treće staze, pa sam sam morala da idem iz nagiba i tu sam morala da se snađem i trke su tekle tako kako su tekle - rekla je Topić posle finala, a prenosi "Telegraf".

Angelina Topić
Angelina Topićfoto: Ian Stephen/ProSports/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Išla je na sve ili ništa.

- Dok se takmičim, dok skačem nekako mozak pošaljem na pašu, tako da sada nisam mnogo rečita. Jednostavno nisam imala sreće. Kao što ste videli propustila sam visinu 195 i stavila sam odmah na visinu svog rekorda i... Mislim videćete snimak, baš sam što se kaže rušila čarapom. Išli smo na to ili ću biti treća ili peta.

Topić ima samo 18 godina, a glavni cilj ove sezone joj je Svetsko juniorsko prvenstvo.

- Znam da to mogu, drago mi je što sam u ovoj sezoni preskočila visinu svog ličnog rekorda. Ove godine me čeka mnogo takmičenja, čini mi se još tri velika, odnosno kao glavni cilj imam Svetsko juniorsko prvenstvo, zato što sam i dalje juniorka - rekla je ona i dodala:

- Ovo su iskustva koja su jako vredna, sada ću videti šta treba da promenim, šta je trebalo da bude drugačije da ishod sledeći put ne bude ovakav. I da bude šta je tu je, to je život, to je sport.

Angelina Topić
Angelina Topićfoto: BEAUTIFUL SPORTS/Olaf Rellisch / imago sportfotodienst / Profimedia

Na kraju je Topićeva rekla da je Božja volja sam tok ovog takmičenja i da je zadovoljna što se polako penje.

- Božja je volja, nekada će se desiti, nekada neće da se desi. Možda baš sledeći put bude. Meni je odgovaralo, taman posla da sam razočarana, hvala Bogu da sam došla do ovde, peto mesto na Svetskom prvenstvu je vau. Prošle godine zauzela sam šesto mesto mislim, sedmo. Polako se penjemo gore, i nadam se da ću i ja uskoro da se nađem na podijumu - rekla je Angelina Topić.

Bonus video:

00:36

Angelina Topić izjava

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.