SRBIJA SE SPREMA ZA VATERPOLO KLASIK NA SVETSKOM PRVENSTVU: Ove reči obećavaju!
Reprezentativci Srbije, Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

težak zadatak

SRBIJA SE SPREMA ZA VATERPOLO KLASIK NA SVETSKOM PRVENSTVU: Ove reči obećavaju!

Pred našom reprezentacijom će biti težak zadatak

Objavljeno:

Srpski vaterpolisti spremni su da se u utorak revanširaju Hrvatskoj za poraz u četvrtfinalu na prošlom Svetskom prvenstvu.

Hrvati su opravdali ulogu favorita i savladali Kinu u osmini finala ubedljivim rezultatom 22:4, te tako zakazali duel sa našom reprezentacijom.

Četa Ivice Tucaka, dominirala je tokom celog meča, i u četvrtak od 17h nas očekuje pravi spektakl u četvrtfinalu.

Pošto smo se plasirali direktno u četvrtfinale, selektor Uroš Stefanović i njegovi momci imaju više vremena za analiziranje i pripremanje meča još jednog vaterpolo klasika.

- Završili smo grupnu fazu na prvom mestu, što nam je i bilo najbitnije, jer smo se kvalifikovali za Olimpijske igre. Grupa je bila izuzetno jaka i zbog toga sam srećan što smo iz sva tri duela izašli kao pobednici. U te tri jake utakmice smo podizali formu i verujem da ćemo tek biti pravi u narednim mečevima - rekao je reprezentativac Strahinja Rašović i dodao:

- Spremamo se za Hrvatsku, imamo vremena za pripremu tog četvrtfinalnog duela. Ono što je bilo ostavljamo iza sebe i okrenuti smo samo jednom meču - istakao je Rašović.

Nekoliko puta su Srbija i Hrvatska sparingovali uoči prethodnih šampionata, poslednji zvaničan meč odigrali su na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, kada su "barakude" trijumfovale u četvrtfinalu.

Pred okršaj ljutih rivala oglasio se jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji ovog sporta, proslavljeni Hrvat Ratko Rudić (75). On ne želi da potceni Srbiju, ali ističe da naša selekcija više nije moćna kao ranije.

- U ovom trenutku reprezentacija Srbije nije onakva kakva je bila ranije. Naravno, bez potcenjivanja. Hrvatska je bila dobra protiv Australije, dok sa Španijom nije bila na očekivanom nivou. Utakmica sa Srbijom biće ona u kojoj ćemo videti koliko Hrvatska vredi - poručio je Rudić.

Bonus video:

02:40

NIKOLA RAĐEN UČI DECU DA IGRAJU VATERPOLO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.