LEGENDA NEĆE DA ĆUTI: Ostavka u RSS posle otkaza Toniju Đeroni! (FOTO)
Rukometaši Srbije, Foto: Sven Beyrich / Zuma Press / Profimedia

BURA

LEGENDA NEĆE DA ĆUTI: Ostavka u RSS posle otkaza Toniju Đeroni! (FOTO)

Srpski rukomet "na konopcima"

Objavljeno: 12:26h

Španski stručnjak Toni Đerona više nije selektor reprezentacije Srbije, a tokom dana se oglasila predsednica RSS Milena Delić i obrazložila ovu odluku.

Međutim, proslavljena rukometašica Srbije i članica Upravnog odbora RSS Jelena Erić smatra da je prekršen protokol statuta i automatski je podnela ostavku.

Ona je opširno saopštenje objavila na društevnim mrežama, prenosimo ga u celosti:

- Poštovani članovi UO Rukometnog Saveza Srbije Obzirom na okolnosti vezane za sporazumni raskid ugovora sa selektorom muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije, Gdin- om Tonijem Đeronom, o čemu sam saznala putem medija, kao i odluke koja je doneta bez sazivanja sednice UO RSS na kojoj bi se raspravljalo o radu selektora muške i ženske seniorske reprezentacije, ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto člana upravnog odbora RSS-a.

Po statutu RSS-a, član 54, tačka 7, UO RSS obavlja, između ostalog, i poslove vezane za razrešenje i imenovanje trenera rukometnih reprezentacija Srbije. Iz gore navedenog smatram da je bilo kakav vid raskida ugovora trenera rukometne reprezentacije Srbije, trebao biti predmet hitne sednice UO RSS-a, bez ulaženja u to da li je odluka o smeni selektora opravdana, ne želim ćutanjem da dajem legitimitet donošenju protivstatutarnih odluka.

Ne želim da učestvujem u kršenju statuta RSS-a i protivstatutarnih odluka. Više puta sam navodila da je komunikacija jedan od osnovnih principa uspešnosti organizacije kao što je Rukometni Savez Srbije. I ovog puta je komunikacija izostala. Smatram da se ovo kosi sa statutom RSS-a i nadležnostima UO i pitam se čemu služi UO RSS i statut RSS-a, ako se odluke donose bez da se održi sednica UO RSS-a Zahvalna sam predsednici Mileni Delić na ukazanom poverenju, ali na žalost naši putevi se razilaze u ovom trenutku, jer smatram da se odluke na nivou UO RSS moraju donositi timski - navela je u svom saopštenju.

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.