SVETSKO PRVENSTVO ODUZETO HRVATSKOJ: I odmah dodeljeno Srbiji!
Sebastijan Ko, predsednik Svetske atletike, Foto: EPA/Philipp Schmidli

komšije razočarale

SVETSKO PRVENSTVO ODUZETO HRVATSKOJ: I odmah dodeljeno Srbiji!

Beograd se dokazao na SP u dvorani 2022. godine

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo u krosu 2024. godine trebalo je da se održi u Hrvatskoj, ali će umesto toga domaćin biti Srbija!

Međunarodna asocijacija atletskih federacija oduzela je Hrvatskoj domaćinstvo takmičenja koje je trebalo da se održi u Medulinu i Puli jer posle poslednje inspekcije nije bila uverena da će infrastruktura i organizacija biti na potrebnom nivou.

U saopštenju, navodi se da "pripreme za održavanje takmičenja nisu dovoljno odmakle", finansijski problemi su tome doprineli, a već su krenule optužbe u Hrvatskoj ko je kriv. Hrvatski atletski savez krivi organizaciju AK Maraton 2000, dok su lokalni organizatori optužili Savez i predsednika Ivana Veštića.

Odlučeno je na kraju da Beograd bude domaćin Svetskog prvenstva u krosu koje će se održati 30. marta, što je nagrada i za odličnu organizaciju Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva 2022. godine. Takmičenje će biti održano u Parku prijateljstva pored Dunava.

- Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Nakon nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama - poručio je predsednik Svetske atletike Sebastijan Ko.

Bonus video:

02:13

JOŠ JEDNA MEDALJA, PA KRAJ! Ivana Vuleta objavila ŠOKANTNE vesti!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.