SKANDAL KOJI BI MOGAO DA IMA VELIKE POSLEDICE: Tzv. Kosovo dobilo organizaciju Igara! Olimpijski komitet reagovao
Foto: Starsport©

Skandal

SKANDAL KOJI BI MOGAO DA IMA VELIKE POSLEDICE: Tzv. Kosovo dobilo organizaciju Igara! Olimpijski komitet reagovao

Na kraju je bilo uzaludno...

Objavljeno: 13:39h

Olimpijski komitet Srbije oglasio se saopštenjem nakon što su Mediteranske igre dodeljene tzv. Kosovu.

OKS napominje da je na Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara govorio Aljbin Kurti, premijer lažne države i da je protiv pravila Priština odabrana za domaćina Igara 2030. godine.

- Danas, 8. septembra 2023. godine, na Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (MKMI), koja je održana u Heraklionu u Grčkoj, uprkos snažnom protivljenju Srbije, ali i protivno svim pravilima i postulatima međunarodnih sportskih organizacija koja propagiraju nemešanje politike i sporta, Priština je izglasana za domaćina Mediteranskih igara 2030.

Na današnjoj Skupštini, bez prethodne najave delegatima, pojavio se i obratio Aljbin Kurti. Olimpijski komitet Srbije najoštrije je reagovao na ovu vrstu mešanja tzv. premijera lažne države Kosovo i insistirao da se odluka o domaćinstvu MI 2030 donese nakon Olimpijskih Igara 2024, što je i praksa u ovim slučajevima. Rukovodstvo MKMI odbilo je glasanje po ovom predlogu Srbije i time stavilo delegate pred svršen čin.

Uprkos činjenici da su se ostali kandidati povukli i uprkos velikim pritiscima da se odluka donese jednoglasno, domaćinstvo Mediteranskih igara je dodeljeno, ali uz oštro protivljenje predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, uz 8 glasova protiv.

Olimpijski komitet Srbije najoštrije osuđuje ovu vrstu mešanja politike u sport - navedeno je u saopštenju OKS.

Bonus video:

02:14

Avramović posle pobede nad Kanadom


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.