KOLAKOVIĆ IMA REŠENJE ZA VELIKI REZULTAT NA EVROPSKOM PRVENSTVU: "Moramo da uvažavamo sve protivnike!"
Igor Kolaković, Foto: EPA/Lukasz Gagulski

OPTIMISTA

KOLAKOVIĆ IMA REŠENJE ZA VELIKI REZULTAT NA EVROPSKOM PRVENSTVU: "Moramo da uvažavamo sve protivnike!"

Bloker Marko Podraščanin se nada da Srbija može da dođe do finalnog dela takmičenja u Rimu

Objavljeno: 22:02h

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je pred početak Evropskog prvenstva da njegovi igrači moraju da protiv svih selekcija igraju agresivno.

Odbojkaška reprezentacija Srbije u sredu od 21 časova igraju sa selekcijom Švajcarske u prvom meču na kontinentalnom šampionatu.

- Moramo da uvažavamo sve protivnike, da protiv svih igramo agresivno. Švajcarce ne znamo, sigurno na početku šampionata jesu protivnik koji će zavredeti našu pažnju. Evropsko prvenstvo se ne dešava svaki dan i mislim da su svi igrači svesni toga. Stariji to bolje razumeju, dok mlađima treba pomoći jer je ovo velika scena. Za njih nešto nepoznato - istakao je Kolaković.

Igor Kolaković
foto: EPA/Bo Amstrup

Naveo je da većih problema u sastavu nema.

- Ivović nije doputovao sa nama, zbog stomačnog virusa je ostao u Srbiji da se zaleči. Kovačević nije imao tešku povredu, ali gajimo nade da će tokom šampionata moći da nam pomogne. Na raspolaganju imamo dva primača, to su Kujundžić i Perić. Ono što su pokazali tokom priprema jeste garant da smo na toj poziciji dobro pokriveni - konstatovao je Kolaković.

Bloker Marko Podraščanin se nada da ovaj tim može da dođe do finalnog dela takmičenja u Rimu.

- Ne poznajemo toliko selekciju Švajcarske. Kao i na svakom turniru, prva utakmica može da bude čudna. Pored toga što smo favoriti, to moramo da opravdamo na terenu. Rođendanska želja mi je da odemo do tog Rima i mislim da ćemo se svi potruditi da to ostvarimo - zaključio je Podraščanin.

Marko Podraščanin
foto: EPA/Jan Dzban

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prva tri meča u A grupi u Peruđi, a preostala dva u Ankoni.

Srbija će drugu utakmicu odigrati u četvrtak, 31. avgusta protiv Belgije (18.00), a treću u petak, 1. septembra protiv Italije (21.00). Posle toga će u Ankoni u ponedeljak, 4. septembra, igrati protiv Estonije (18.00), a u utorak, 5. septembra protiv Nemačke (21.00).

BONUS VIDEO:

01:20

HUMANITARNI TURNIR NA MAGLIĆU: Odbojka na pesku za Stefana! VIDEO

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.