TUGA! Preminuo legendarni Srbin iz Amerike, život su mu obeležile dve OGROMNE TRAGEDIJE! (VIDEO)
Sveća, ilustracija, Foto: Pexels

ODLAZAK VELIKANA

TUGA! Preminuo legendarni Srbin iz Amerike, život su mu obeležile dve OGROMNE TRAGEDIJE! (VIDEO)

Strašna sudbina proslavljenog vozača

Objavljeno: 12:11h

Tužne vesti iz sveta sporta! Vilijam Džon Vuković, legendarni američki automobilista srpskog porekla i čovek koji je 1968. godine proglašen za najboljeg mladog vozača čuvene trke "500 milja Indijanapolisa" umro je u 80. godini.

Vuković je ukupno u karijeri zabeležio 12 učešća na trci Indijanapolis 500 uz šest plasmana iznad desetog mesta, dok je najbolji rezultat zabeležio 1973. godine, kada je bio drugi.

Njegov život obeležile su dve velike tragedije, pošto je 1955. godine poginuo Bil Vuković stariji, takođe vozač i jedan od najčuvenijih automobilista u istoriji SAD, dvostruki šampion Indijanapolisa, dok je 1990. godine njegov sin Bili 1990. godine poginuo kada je automobil kojim je upravljao tokom jednog treninga udario u zid.

Inače, Bil Vuković Stariji, rođen kao Vaso Vučurović 1918. godine, bio je jedan od prvih vozača koji su izgubili život u zvaničnoj trci Formule 1.

Vuković mlađi je godinama imao problema sa srcem, a preminuo je od posledica upale pluća.

Bonus video:

02:54

NESREĆA U KOJOJ JE ZAMALO IZGUBIO ŽIVOT! Najbolji srpski automobilista Borković je imao samo 9 godina KADA SE SUOČIO SA OVIM

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.