SLOŽIO GA K'O OBLANDU: Nokaut Džošue je čula cela dvorana, ŠAMPION se vratio i izaziva "Bombardera" (VIDEO)
Entoni Džošua nokautira Roberta Helenijusa, Foto: Printscreen/Twitter/@DAZNBoxing

buuum

SLOŽIO GA K'O OBLANDU: Nokaut Džošue je čula cela dvorana, ŠAMPION se vratio i izaziva "Bombardera" (VIDEO)

Džošua (33) je izgledao tromo u ranoj fazi, a britanskog boksera ismevala je domaća publika. Ali završio je borbu strahovitim nokautom desnicom

Objavljeno:

Bivšem bokserskom svetskom šampionu u superteškoj kategoriji, Entoniju Džošui, bilo je potrebno sedam rundi da nokautira rezervnog protivnika Roberta Helenijusa u borbi održanoj u subotu veče u londonskoj 'O2 Areni'.

Džošua (33) je izgledao tromo u ranoj fazi, a britanskog boksera ismevala je domaća publika. Ali završio je borbu strahovitim nokautom Finca.

Pobeda je održala Džošuu na putu za željeni okršaj sa takođe bivšim svetskim šampionom u teškoj kategoriji Dionteom Vajlderom.

- Ljudi treba da me ostave na miru, ovo je moje vreme u ringu. Dozvolite mi da nastavim da radim ono što želim - rekao je Džošua za DAZN pa pohvalio rivala:

- Helenijus, rekao sam mu da dođe ponovo. Mislim da može da izazove ljudima mnogo problema.

Što se tiče okršaja sa "Bronzanim bombarderom" Vajlderom, dvostruki svetski šampion Džošua se našalio:

- Otišla su mi leđa, ima li ovde doktora? Želim da ovu tešku kategoriju nosim do vrha!

Helenijus je regrutovan tek prošlog vikenda kad je Dilijan Vajt isključen iz najvljivanog britanskog duela nakon "štetnih analitičkih nalaza" na doping testu.

Helenijus (39), koji je ušao u ring sa 32 pobede i četiri poraza iz svojih 36 profesionalnih mečeva, nokautiran je u oktobru 2022. u prvoj rundi od Vajldera upravo od Vajldera.

Izbegao je ponavljanje tog sramotnog poraza, a Džošua je oprezno počeo borbu pa je dobio zvižduke publike već tokom treće runde.

Džošua je, međutim, načeo Finca levim direktom, a zatim ga pogodio desnim u lice. Lokalni heroj je ponovo uzdrmao Helenijusa u četvrtoj rundi pre nego što je veteran uzvratio jednim udarcem.

Ali peta runda ostavila je Helenijusa okrvavljenog nosa. Iako ga je Džošua naterao da se spotakne levim aperkatom, preživeo je i prošao šestu rundu bez ikakvih događaja.

Džošua je svojim navijačima pružio ono što su želeli kada je nokautirao Helenijusa snažnim udarcem desnom rukom u sedmoj rundi.

Finac je nakratko ostao nepomičan, ali se na kraju vratio na noge pre nego što je dodirnuo rukavice sa Džošuom u znak poštovanja.

Bonus video:

00:30

SNIMAK NJEGOVE POSLEDNJE BORBE OBIŠAO JE PLANETU: Preminuo bokser koji se dezorjentisan teturao po ringu i UDARAO U PRAZNO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.