MLADI STUDENT VUKAŠIN PEKOVIĆ PREDSTAVIO SRBIJU U NAJBOLJEM SVETLU: Kapa dole!
Vukašin Peković, Foto: Privatna arhiva

svaka čast!

MLADI STUDENT VUKAŠIN PEKOVIĆ PREDSTAVIO SRBIJU U NAJBOLJEM SVETLU: Kapa dole!

Vukašin je zabeležio 15-to vreme

Objavljeno: 15:22h

Vukašin Peković predstavljao Srbiju na Olimpijskoj nedelji esporta.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je predstavio po prvi put Olympic Esports Series 2023. MOK je našao kompromis koji je naišao na odobrenje zajednice da se elektronski sportovi uključe u popis disciplina na Olympic Virtual Series.

Virtuelna takmičenja su održana u 10 disciplina kao što je biciklizam, tenis, streličarstvo i ples. Gran Turismo, koji je malo poznatiji od konkurencije, imao najveću esports publiku od predstavljenih disciplina. U 2021. godini Olympic Esports Week se igrao u Tokiju, a sada je Olympic Series održan u periodu od 22. do 25. juna u Singapuru.

Ove godine igrači iz Srbije dobili su novu priliku da predstave državu u najboljem svetlu kao srpski olimpijski predstavnik na Olympic Esports Series.

Za prvo mesto u nacionalnim kvalifikacijama izborio se Vukašin Peković, mladi ambiciozni vozač i jedan od prvih članova EVO racing kluba. Vukašin je zabeležio 15-to vreme od 1'16.058 po krugu u kvalifikacijama u Singapuru i nije uspeo da se plasira u najboljih 12 na svetu. Olimpijsko zlato je osvojio Kylian Drumont iz Francuske, drugo mesto Britanac Will Murdoch dok je treći bio Angel Inostroza iz Čilea.

Vukašin je rođen u Beogradu 2003. godine, student ekonomije i veliki zaljubljenik u auto moto sport. Od 2019 godine se bavi profesionalno SIM rejsingom i borio se sa velikim svetskim imenima na digitalnim platformama i turnirima po svetu. Vukašin je 2020. godine zauzeo 91 mesto na svetskim F1 kvalifikacijama. Peković je važan deo tima Evolution Racing, koji se takođe takmiči u F1 seriji, kao i u GT takmičenjima na profesionalnom nivou i na svetskoj sceni.

Bonus video:

00:13

Uroš Brkić pobednik brdske trke u Splitu!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.