DELFINI OSTALI BEZ POLUFINALA! Srbija dozvolila VELIKI PREOKRET, slavlje SAD-a
Strahinja Rašović, Foto: Starsport

velika šteta!

DELFINI OSTALI BEZ POLUFINALA! Srbija dozvolila VELIKI PREOKRET, slavlje SAD-a

Srbija je posle tri četvrtine imala tri gola prednosti

Objavljeno: 09:20h

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog kupa, pošto je u Los Anđelesu izgubila od selekcije SAD sa 9:10 (5:3, 1:0, 3:3, 0:4).

Srbija je posle tri četvrtine imala tri gola prednosti, ali su vaterpolisti SAD u poslednjoj deonici preokrenuli rezultat. Odlučujući gol na meču postigao je Hanes Daube minut i 14 sekundi pre kraja.

U redovima Srbije najefikasniji je bio Strahinja Rašović sa četiri gola, dok je Amerikance do pobede vodio Maks Irving sa tri pogotka.

- Rezultat nikad ne laže. Igrali smo loše na početku drugog poluvremena, ali smo na kraju trećeg dela mislili da je sve gotovo. Izgubili smo 4:0 poslednju četvrtinu i to je to - rekao je selektor Srbije Uroš Stevanović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Uroš Stevanović
Uroš Stevanovićfoto: Vaterpolo savez Srbije

- Imamo malo vremena da napravimo novi tim, Svetsko prvenstvo je pred nama. Posle toga iduće godine Evropsko i opet Svetsko prvenstvo. Moramo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Bitan nam je svaki trening, svaka utakmica da budemo bolji za korak i da budemo pravi u Parizu - dodao je on.

Vaterpolisti Srbije će večeras od 00.00 igrati sa Rumunijom u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

U ostalim mečevima četvrtfinala postignuti su sledeći rezultati: Španija - Nemačka 18:9, Italija - Rumunija 20:2, Mađarska - Grčka 6:4.

U polufinalu će se sastati SAD i Italija, odnosno Mađarska i Španija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.