NESTVARNI ARUNOVIĆ I MIKEC! Nova medalja za Srbiju i NASTAVAK DOMINACIJE
Arunović i Mikec, Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

kapa dole!

NESTVARNI ARUNOVIĆ I MIKEC! Nova medalja za Srbiju i NASTAVAK DOMINACIJE

Ponovo na pobedničkom postolju

Objavljeno: 13:40h

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su srebrnu medalju u takmičenju mešovitih parova vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Bakuu.

U meču za zlato srpski par izgubio je od indijskog para Divije Tadigol Subarahu i Sarabjota Singa sa 14:16.

U kvalifikacijama je učestvovalo 55 parova. Prve tri ekipe – Indija 1, Srbija 1 i Turska 2 su postigli identičan rezultat – po 581 krugova. Tako je broj unutrašnjih centara presudio koji timovi će otići u meč za zlato, a ko će se boriti za bronzu. Indijski tandem je skupio 24, srpski 19, a turski 16, pa su se Indija i Srbija plasirali u finale.

Bronzu je osvojila Turska pobedom protiv Italije 17:9.

Drugi mešoviti par iz Srbije Jovana Todorović/Dimitrije Grgić osvojio je 47. mesto.

- Detalji su odlučivali i u kvalifikacijama i u meču za zlato, koji je bio vrlo izjednačena borba. Srećni smo što smo produžili niz medalja, nastavljamo sa radom i nadam se da ćemo se u avgustu, u ovoj dvorani ponovo boriti za medalju, na Svetskom prvenstvu - rekao je Mikec.

Damir Mikec
Damir Mikecfoto: Profimedia

Mikec i Arunović su ove godine na svakom velikom takmičenju osvojili medalju. Na prvom Svetskom kupu u Kairu osvojili su srebro, u Talinu su ponovo postali prvaci Evrope, a u aprilu na Svetskom kupu u Limi osvojili su zlato.

- Sport ne bi bio interesantan kada bi bio predvidiv. Mi smo uvek među kandidatima za medalje, nekad stignemo do njih, nekada ne. Ponekad izgubiš, ponekad pobediš. U svetu streljaštva ima mnogo dobrih individualaca od kojih mogu da se sastave odlični miks parovi. Dobro je da održavamo kontinuitet visokih plasmana - rekla je Arunović.

Zorana Arunović, Damir Mikec
foto: Streljački savez Srbije

- Nama su ciljevi uvek najviši, na takmičenja dolazimo sa željom da osvajamo medalje. Pred nama su sada dva velika izazova, Evropske igre u Poljskoj i Svetsko prvenstvo u Bakuu. Željno iščekujemo šampionat sveta, posebno zato što još nismo osvojili odličje na planetarnim prvenstvima - dodala je ona.

Održano je i takmičenje mešovitih parova puškom. U konkurenciji 72 para Teodora Vukojević/Lazar Kovačević osvojili su 11. mesto, a Andrea Arsović/Milutin Stefanović 35.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.