LUKA MRTAV PIJAN POBEDIO NAJVEĆEG ŠAMPIONA: Ne treniram - igram FIFU i pijem s društvom do 7 ujutro, ali uspeva!
Luka Bresel, Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

hit priča

LUKA MRTAV PIJAN POBEDIO NAJVEĆEG ŠAMPIONA: Ne treniram - igram FIFU i pijem s društvom do 7 ujutro, ali uspeva!

Sve ovo je podsetilo ljubitelje snukera na slavnog Bila Verbenjuka koji je jednom navodno slistio 76 pinti piva tokom meča

Objavljeno: 17:15h
Nedeljko Đukić

Jedno od najvećih iznenađenja na Svetskom prvenstvu u snukeru u legendarnom "Krusibl teatru" u Šefildu priredio je 28-godišnji Luka Bresel.

Belgijanac je u četvrtfinalu sa 13:10 u frejmovima eliminisao prvog nosioca, čuvenog Ronija O'Salivena, ko-rekordera savremene ere snukera sa sedam titula svetskog prvaka (zajedno sa Stivenom Hendrijem).

Ali, ono što je još zanimljivije je kako se Bresel pripremao za turnir, pa čak nastavio i po početku istog.

- Pre turnira sam izlazio na žurke, ostajao sam budan do 6 ili 7 ujutro, igrao FIFA-u sa prijateljima, nisam trenirao - rekao je deveti nosilac za BBC Sport.

- Čak i nakon što sam pobedio Marka Vilijamsa [u drugoj rundi], vratio sam se kući u 7 ujutro autom, a onda smo ponovo izašli do 5 ili 6 ujutro, mrtvi pijani. Sledećeg dana, morao sam ponovo da se vozim, tako da je to potpuno drugačija priprema, ali funkcioniše - kaže "Belgijski metak".

Sve ovo je podsetilo ljubitelje snukera na slavnog Bila Verbenjuka. Kanađanin je pio redovno tokom turnira i to neverovatne količine piva.

"Big Bil" bi najpre popio šest američkih pinti (malo manje od pola litra) pre svakog meča, a onda još bar jednu po frejmu. I tako 40-50 dnevno po meču. A legenda kaže da je četvorostruki četvrtfinalista SP tokom jednog duela sa Džonom Spenserom slistio čak 76 pinti piva!

Sa druge strane, O’Saliven je u meču sa Lukom izgledao kao senka najboljeg sebe, ali je ljubazno odao Breselu priznanje za njegov nastup.

- Igrao je neverovatno, volim da ga gledam kako igra. Tako dinamičan igrač, pun talenta, verovatno najtalentovaniji kog sam ikada video i nadam se da će nastaviti i pobediti, to bi bilo dobro za snuker - rekao je "Raketa".

Luka Bresel izvodi udarac dok nemoćni Roni O'Saliven čeka svoju šansu
Luka Bresel izvodi udarac dok nemoćni Roni O'Saliven čeka svoju šansufoto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Bresel od ovog četvrtka do subote igra u polufinalu protiv Kineza Sija Điahuija koji trenutno vodi 4:3 u frejmovima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.