OPERACIJA EVROPSKO PRVENSTVO: Srbija dobila rivale u kvalifikacijama, neće biti lako!
Rukometašice Srbije, Foto: EPA/Antonio Bat

ODRŽAN ŽREB

OPERACIJA EVROPSKO PRVENSTVO: Srbija dobila rivale u kvalifikacijama, neće biti lako!

Кvalifikacione utakmice biće odigrane od oktobra 2023. do aprila 2024. godine

Objavljeno: 18:48h

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama zaEvropsko prvenstvo 2024. godine igrati u Grupi 6 sa selekcijama Crne Gore, Turske i Bugarske, odlučeno je žrebom u Cirihu.

Šampionat Evrope za rukometašice biće održan od 28. novembra do 15. decembra 2024. godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, a gradovi domaćini biće Beč, Debrecin, Insbruk i Bazel.

Кvalifikacione utakmice biće odigrane od oktobra 2023. do aprila 2024. godine. Uz branioca titule Norvešku i domaćine turnira, 31 ekipa boriće se za preostalih 20 mesta na šampionatu.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, Rukometašice Srbije, Rukomet
foto: RSS

U Grupi 1 igraće Hrvatska, Rumunija, Grčka i Bosna i Hercegovina, u Grupu 2 smeštene su Nemačka, Slovačka, Ukrajina i Izrael, dok će se u Grupi 3 za plasman na Evropsko prvenstvo boriti Holandija, Češka, Portugal i Finska.

Grupu 4 čine Francuska, Slovenija, Italija i Letonija, u Grupi 5 su reprezentacije Španije, Severne Makedonije Litvanije i Azerbejdžana, u Grupi 7 su Švedska, Island, Farska ostrva i Luksemburg, dok će se u Grupi 8 takmičiti Danska, Poljska i Kosovo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.