SRBIJA POTUKLA TURSKU DO KOLENA! Dominantna pobeda rukometašica u baražu za SP
Rukometašice Srbije, Foto: EPA/Antonio Bat

BRAVO, DEVOJKE

SRBIJA POTUKLA TURSKU DO KOLENA! Dominantna pobeda rukometašica u baražu za SP

Revanš utakmica baraža igra se u sredu od 18 časova u Beogradu

Objavljeno: 18:15h

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Giresunu selekciju Turske sa 33:24 (15:10), u prvoj utakmici baraža za ovogodišnje Svetsko prvenstvo.

Srbiju je predvodila Sanja Radosavljević sa 10 golova, Jelena Lavko postigla je četiri, a po tri pogotka Jovana Stoiljković i Dunja Tabak.

U ekipi Turske najefikasnija je bila Asli Iskit Caliskan sa sedam golova, dok su po četiri gola dodale Bejza Karačam i Neslihan Čaliskan.

Turska je na početku povela, ali je srpski tim predvođen Sanjom Radosavljević preokrenuo i poveo sa 5:3, 6:4. Međutim posle grešaka u napadu Srbije, domaći su izjednačili na 6:6.

Uroš Bregar
Uroš Bregarfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Posle toga igralo se gol za gol i Srbija je bila u minimalnoj prednosti, sve dok se nije osetnije odlepila u završnici poluvremena. Srpski tim je na pauzu otišao sa pet golova prednosti, 15:10, a strelci su bili Anđela Janjušević, Jelena Lavko i Jelena Knežević.

Domaća ekipa je do 35. minuta uspela da spusti zaostatak na tri gola razlike (14:17), ali je Srbija predvođena Sanjom Radosavljević posle toga zaigrala efikasnije i gradila prednost, koja se kretala između sedam i devet golova.

U završnici utakmice šansu su dobile mlađe igračice, koje su povele i sa 31:21, a Turska nije mogla mnogo više da uradi do kraja, pa na revanš ide sa devet golova zaostatka.

Revanš utakmica baraža igra se u sredu od 18 časova u Beogradu.

Posle te utakmice od reprezentacije će se oprostiti Kristina Liščević, Jovana Stojiljković i Jelena Lavko.

Svetsko prvenstvo održaće se od 29. novembra do 17. decembra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.